Sneglefarsert helstekt entrecote med maderiasaus
Cecilie Jansson.

Sneglefarsert helstekt entrecote med maderiasaus

Denne retten har både fyll og saus men er mye lettere å lage enn den kan se ut som.

Fremgangsmåte

Fyllet:
Lag fyllet først og putt det i kjøleskapet slik at det blir fast. Det blir lettere å fylle entrecoten på denne måten.  

Hakk sneglene, hvitløken, og løken, skjær sjampinjongen i 1/4 deler. Fres løken i smør og olje, legg i sjampinjonger og sneglene, krydre med salt, pepper, rosmarin og timian. La det steke i pannen til vesken har dunstet bort og hell så i madeiraen, kok dette sammen til også denne vesken har dunstet bort. Sett fyllet i kjøleskapet.

Slik fyller du entrecoten:
Løs fettklumpen i midten av entrecoten. Sett kjøttet på høykant og trykk inn fyllet fra begge sidene, Brun kjøttet i stekepannen og sett det så i ovnen på 225-230 grader, la det stå i 35-45 min, avhengig av hvor rødt du vil ha det i midten. Ta kjøttet ut av ovnen og pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter. 

Maderiasausen:

Finhakk løk, sjampinjonger som freses i varm panne i halvparten av oljen og smøret, hell på madeira og kok sammen til 1/2 gjenstår. Da heller du på kalvefonden og koker inn til ca 2/3 gjenstår, smak til med salt og pepper, tilsett litt vann så den ikke blir for tykk (smakssak).

Tips:
Kalvekraft kan kjøpes ferdig på flaske. Ved bruk av flaske må den fortynnes med vann, går det ikke å få fatt på, kan oksefond, viltfond eller til nød terninger med  kjøttkraft brukes. Fonden kan selvsagt lages selv også, få tak på storfeben fra slakteren. 

Tilbehør:
Her kan velges og vrakes, for eksempel, brokkoli, sukkererter, salat, steke en røre av sjampinjonger, tomater, squash, hvitløk. Nypoteter, bakte poteter, potetgrateng, osv. alt etter smak. Og med en Ch. Musar fra Libanon da er kvelden fullkommen. 

Tips til innkjøp av kjøttet:
Gå til en ordentlig kjøtthandler, slaktebutikk og får kjøttmesteren til å finne frem en ordentlig fin entrecote, den skal ha ett stort fint fetthjerte i midten og den er skåret ut fra fire ribbein og ikke fem, kjøttet oppover på halsen blir seigt, og forviss deg om at den er blitt mørnet i hvert fall to uker, helst tre. Det er ikke flaut å stille krav til kjøttet, når det skal til en spesiell anledning. Bestill det gjerne på forhånd og fortell hvordan du vil ha det, husk at i disse vakuumeringstidene at kjøttet mister smak av vakuumering. Vi er forbrukerne og vi har lov til å stille krav. 

Sendt inn av Cecilie Jansson.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pastarett som dette går alltid hjem
Dagens rett

En pastarett som dette går alltid hjem

Kombinasjonen av pasta, chorizo og cherrytomater er kanskje kjent, men rosenkål har du muligens ikke prøvd til pasta. Oppskriften har du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her