Sneglefarsert helstekt entrecote med maderiasaus
Cecilie Jansson.

Sneglefarsert helstekt entrecote med maderiasaus

Denne retten har både fyll og saus men er mye lettere å lage enn den kan se ut som.

Fremgangsmåte

Fyllet:
Lag fyllet først og putt det i kjøleskapet slik at det blir fast. Det blir lettere å fylle entrecoten på denne måten.  

Hakk sneglene, hvitløken, og løken, skjær sjampinjongen i 1/4 deler. Fres løken i smør og olje, legg i sjampinjonger og sneglene, krydre med salt, pepper, rosmarin og timian. La det steke i pannen til vesken har dunstet bort og hell så i madeiraen, kok dette sammen til også denne vesken har dunstet bort. Sett fyllet i kjøleskapet.

Slik fyller du entrecoten:
Løs fettklumpen i midten av entrecoten. Sett kjøttet på høykant og trykk inn fyllet fra begge sidene, Brun kjøttet i stekepannen og sett det så i ovnen på 225-230 grader, la det stå i 35-45 min, avhengig av hvor rødt du vil ha det i midten. Ta kjøttet ut av ovnen og pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter. 

Maderiasausen:

Finhakk løk, sjampinjonger som freses i varm panne i halvparten av oljen og smøret, hell på madeira og kok sammen til 1/2 gjenstår. Da heller du på kalvefonden og koker inn til ca 2/3 gjenstår, smak til med salt og pepper, tilsett litt vann så den ikke blir for tykk (smakssak).

Tips:
Kalvekraft kan kjøpes ferdig på flaske. Ved bruk av flaske må den fortynnes med vann, går det ikke å få fatt på, kan oksefond, viltfond eller til nød terninger med  kjøttkraft brukes. Fonden kan selvsagt lages selv også, få tak på storfeben fra slakteren. 

Tilbehør:
Her kan velges og vrakes, for eksempel, brokkoli, sukkererter, salat, steke en røre av sjampinjonger, tomater, squash, hvitløk. Nypoteter, bakte poteter, potetgrateng, osv. alt etter smak. Og med en Ch. Musar fra Libanon da er kvelden fullkommen. 

Tips til innkjøp av kjøttet:
Gå til en ordentlig kjøtthandler, slaktebutikk og får kjøttmesteren til å finne frem en ordentlig fin entrecote, den skal ha ett stort fint fetthjerte i midten og den er skåret ut fra fire ribbein og ikke fem, kjøttet oppover på halsen blir seigt, og forviss deg om at den er blitt mørnet i hvert fall to uker, helst tre. Det er ikke flaut å stille krav til kjøttet, når det skal til en spesiell anledning. Bestill det gjerne på forhånd og fortell hvordan du vil ha det, husk at i disse vakuumeringstidene at kjøttet mister smak av vakuumering. Vi er forbrukerne og vi har lov til å stille krav. 

Sendt inn av Cecilie Jansson.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her