Okse og kalvekjøtt

oppskrifter.webp

Med okse- og kalvekjøtt kan du lage de deiligste retter enten i steikepanna, i steikeovnen på grillen eller i gryta

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 30 minutter

    Det er ikke mye som kan slå en perfekt stekt biff. Ikke bare er det utrolig godt. Legger du til grønnsaksragu og rødvinssaus blir middagen fullkommen.

  • 2 timer 40 minutter

    Vi har fårikål å skryte av, godt det også, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos.

  • 1 time 15 minutter

    Her har du oppskriften på en lettlaget på saftig biff smaksatt med friske urter og marinade. Dette setter fart på biffen og smaksløkene.

  • 40 minutter

    Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia i 1950. Her er en variant av originalen.

  • 30 minutter

    Løvbiff er en lettvint løsning når tiden er knapp. Men at den er lettvint, behøver ikke bety mindre smak. Oppskriften har det som trengs. Alle elsker smaken av Italia.

  • 40 minutter

    Hjemmelagede kjøttboller og med pasta og tomatsaus blir en knall middag. Bare følg oppskriften så får du smake.

  • 30 minutter

    En fristende greskinspirert panne med ekte gresk fetaost og sommerens norske grønnsaker gir en nær Hellas-ferie-opplevelse.

  • 30 minutter

    By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen. Det er bourbon og brunt sukker samt mørt kjøtt som gir karakteren.

  • 20 minutter

    Entrecôte har fin fettmarmorering som gjør at det er lett å lykkes med den på grillen. Med dressing av balsamico og extra virgin olivenolje blir det fest.

  • 30 minutter

    Slik lager du klassisk wienerschnitzel på 30 minutter.

  • 20 minutter

    Dette middagstipset bør gå rett hjem hos barna. Burger, servert med slike morsomme sauser, smaker selvsagt like godt. Nydelig øl kan likevel vi voksne unne oss til retten.

  • 45 minutter

    Bankekjøtt eller bankebiff er selvforklarende. Siden det ikke er det aller møreste lårstykket, trengs det en skikkelig omgang med kjøtthammeren. Her er oppskriften.

  • 30 minutter

    Denne entrecôte får rosa følge når du lager pastaen.

  • placeholder
    40 minutter

    Denne menyen er komponert av Tom Victor Gausdal, som ble sølvmedaljevinner Bocuse d'Or 2005.

  • 30 minutter

    La deg ikke skremme av flamberingen! Det er slett ikke vanskelig, men veldig moro. Og så ser det alltid imponerende ut.

  • 20 minutter

    Denne retten er lettvint å lage. Kjøttbollene gjør seg nestens selv og det gjør potetmosen også.

  • 20 minutter

    Nå kan du imponere venne dine med en italiensk gourmetrett til middag. Her er oppskriften på saltimbocca alla romana, en deilig kalvesnitsel med skinke og salvie.

  • 20 minutter

    En deilig carpaccio med indrefilet og mye annet godt som gjør denne retten til en av dine favoritter.

  • 40 minutter

    Har du forsøkt ribbe med sopp? Kantareller og aromasopp setter en spiss på retten som vil overraske mange.

  • 30 minutter

    Når to av våre mest populære råvarer, biffkjøtt og paprika møtes, er det bare å invitere til middag. Her er oppskriften.

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken