Okse og kalvekjøtt

oppskrifter.webp

Med okse- og kalvekjøtt kan du lage de deiligste retter enten i steikepanna, i steikeovnen på grillen eller i gryta

Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne

  • 1 time 20 minutter

    Det er både morsomt og vellykket å bruke gresskaret som gryte. Denne utgaven er ikke bare sunn siden den har svært høyt innhold av grønnsaker, men også skremmende god.

  • 30 minutter

    Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

  • 30 minutter

    Dette er en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og kålstuing til. Tyttebær og kokte poteter hører også med.

  • 45 minutter

    Denne varianten av chili con carne er som du forstår ganske så hot. Det skyldes at du skal bruke Habanero chili. Ganske mye sterkere en vanlig chili.

  • 30 minutter

    En deilig gryterett med masse grønnsaker som denne er rask å lage. Lag en ekstra porsjon så har du til senere.

  • 30 minutter

    Denne retten er oppkalt etter den svenske industrimannen Henrik Lindström som tok den med fra Russland til Sverige. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.

  • 3 timer 20 minutter

    Bayerischer Krautbraten er navnet på denne retten fra Sør-Tyskland.

  • 1 time

    Denne britiske klassikeren må prøves om du ikke har gjort det ennå.

  • 30 minutter

    I denne oppskriften kan kjøttbollene enten serveres i sausen eller serveres ved siden av sausen. Hvis du vil ha enda mer mex-stemning, kjører du guacamole og nachos ved siden av.

  • 1 time

    Tajine heter denne retten i Marokko og er egentlig navnet på den spesielle gryten retten lages i.

  • 1 time 10 minutter

    I USA er denne retten kjent som Western Beef and Rice Casserole - derav navnet cowboygryte på norsk.

  • 45 minutter

    Denne klassikeren kan alle klare. Lag gjerne en større porsjon, og frys ned.

  • 45 minutter

    Er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt. Her er den med kjøttdeig.

  • 30 minutter

  • 30 minutter

    Kebab lager du enkelt hjemme. Med ingredienser fra butikken eller laget fra bunnen.

  • 30 minutter

    Stroganoff er en klassiker med storfekjøtt i en kremet soppsaus. Fast følge er potetmos - ris eller pasta.

  • 20 minutter

    Ekte wienersnitzel er sprø på yttersiden og saftig og smakfull på innsiden. Den bør absolutt få følge av en av Østerrikes mange gode viner. Her er oppskriften.

  • 1 time

    Du kan lage denne oksegryten i en vanlig gryte med lokk også hvis du ikke har en taginen, den klassiske koniske terrakottagryten.

  • 20 minutter

    Lag biffsalaten slik du ofte får den servert i Thailand.

  • 50 minutter

    Slik steker du denne biffen som har fått det litt pussige navnet. Med sjøkreps eller hummer og bakt potet smaker den deilig.

  • 30 minutter

    Chateaubriand er egentlig navnet på det midtre stykket av indrefileten og er derfor så mør og lekker som mulig. Den kan helstekes eller deles i biffer. Tilbehøret er enkelt.

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken