Skal du skape ekte meksikansk stemning kan du servere nachos eller guacamole ved siden av denne tomatsuppa.
Skal du skape ekte meksikansk stemning kan du servere nachos eller guacamole ved siden av denne tomatsuppa.
Når du baker rotgrønnsakene, får du ut mer av den naturlige sødmen som kommer av at stivelsen omdannes. Med parmesankrutonger blir suppen enda bedre.
Denne suppen fra Portugal er det knyttet en legende til. Men den inneholder altså ikke stein, det er de røde bønnene som er symbolet.
Denne fyldige og deilige suppen lager du med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg. Du kan bruke hermetiske maiskolber.
Tomatsuppe er manges favoritt. Tilsetter du yoghurt og basilikum løfter du suppen mange hakk.
Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Slik får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn.
Her får du oppskriften til en suppe som en av Norges fremste kokker har komponert, nemlig Odd Ivar Solvold. Du skal lage en suppe med potet chorizopølse.
Det finnes knapt noen enklere måte å oppnå god smak på for med et tilnærmet nullbudsjett enn denne suppen. Poteter og løk er som kjent noe av det billigste som fås kjøpt.
Dette er en herlig varmende suppe som i tillegg er enkel og velsmakende. Perfekt når økonomien er stram.
Lag indisk tomatsuppe som er hot, men samtidig ikke sterk. Du skal nemlig ha i klassiske indiske kryddere. Husk den skal nytes glovarm og med hvitløksbrød til.
Her er oppskriften på hvordan du løfter tomatsuppen flere hakk med pesto og vaffeltoast.
Spinatsuppe er veldig godt og tilsvarende sunt. Den kan serveres både varm og kald.
Gresskarsuppe smaker fortreffelig. Med sellerirot, pastinakk, hvitløk og andre godsaker løfter du suppa ytterligere.
En overraskende god brokkolisuppe med en fin kokossmak. Server med noen kokosfalk og litt ekstra chili hvis du liker det. I stedet for stekt halloumi kan du også bruke smuldret fetaost.
Du lager neppe en løksuppe raskere enn denne. Dessuten er det slik franskmennene lager den. Ingrediensene koster bortimot null.
Er du tilhenger av å lage noe lettvint, anbefaler vi denne løksuppen med røtter i Provence.
Lag en deilig gresskarsuppe. Strandsnegler som du kan plukke selv i fjæra. De legger du på spyd over suppeskåla.
Denne fyldige grønne potetsuppen passer både som forrett og som egen rett med godt brød til.
Jordskokksuppe er lettlaget, ca 20 minutter, og passer som forrett og hovedrett. Ikke nok med det - du kan helle den på termosen og ta den med på tur.
Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler blir en deilig rett enten du setter den på bordet eller heller den over på en termos og tar den med på tur.
Persillerotsuppe med pesto tar deg ca. 30 minutter å lage. Den tiden er vel anvendt. Du får et herlig måltid enten ved bordet eller på termosen når du skal på tur.