I Mexico kalles denne squashretten calabacitas, og der serveres den alene eller til kjøtt.
Her er oppskriften på en syrlig og god og minst anvendelig salat. Den passer sammen med det meste av både kjøtt og fisk.
Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger.
En klassisk ranchdressing har en lett syrlig smak og er perfekt som dip til grønnsaker eller tilbehør til kjøtt og fisk.
Tajin er en meksikansk krydderblanding av chilipepper, salt og tørket lime som er lett å lage selv.
Bakte rotgrønnsaker smaker herlig. I denne oppskriften er det gulrot, sellerirot, kålrot og rødbete som får et dryss kanel før de bakes i ovnen.
Denne oppskriften kommer fra det nordlige India, der de dyrker både kassia og en spesiell gulrot som er full av smak og nesten vinrød.
Denne dipen kan brukes som saus til fisk eller kjøtt samt til grønnsaker.
Denne salsaen er både sterk og god med både ancho og guajillo-chili.
Når poteter lages på denne måten, trenger du mindre kjøtt (eller fisk) per person.
Denne oppskriften har en smaksforsterker som heter ansjos som kler potetene og hvitløken veldig godt.
Hjemmelaget myntechutney er forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt.
Er du glad i geitost, er dette grønnsaksdippen for deg. Myk geitost i kombinasjon med pesto og søt chillisaus gir en ny smaksopplevelse.
Blåmuggost gir denne smakfulle dressingen. Valnøttene gir deilig tyggemotstand
Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.