En deilig wok med bare grønnsaker.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Denne retten kan du lage i en god gammeldags jernpanne hvis du ikke har en wokpanne. Uansett blir det et deilig måltid hvis du følger vår oppskrift.
Kai eller Gai Med Ma Muang er navnet på thairetten som har gitt inspirasjon til denne oppskriften. Den er med kylling, cashewnøtter, paprika, løk og chili
Wok er enkelt som bare det. Woksausen fikser du raskt selv. Bare prøv denne oppskriften med svinekjøtt og sukkererter.
Har du ris til overs etter en middag kan du raskt lage deg en deilig smårett. Legg til et par egg, litt ingefær og olje.
Denne retten er woket eller stekt i panne. Masse deilige smaker som forsterkes med krydderet. perfekt alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Grønnsaker og skalldyr passer kjempegodt sammen i en wok. Ekstra smakfull blir retten om du tilsetter frisk ingefær, div. oljer og soyasaus.
En rask og smakfull middagsrett som er enkel å lage på en travel dag. Får du bare tak i kokte scampi, tilsett dem da helt til slutt.
En wokrett som dette er både karaktersterk og sunn.
Lise Finckenhagen, en av landets fremste kokker, har komponert denne retten som du straks forstår erstatter all mulig gatekjøkkenmat. Du lager den hjemme på 15 minutter.
Du kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.
Denne wokoppskriften befinner seg et sted mellom wok og salat, dog med rødkål, Det passer godt på denne tiden av året hvor tilbudet av ferske norske grønnsaker fortsatt er magert.
Denne wokretten passer hele året, og får du ikke tak i rød spisskål, så kan du bruke vanlig rødkål, strimlet hodekål eller kinakål.
Stekt ris appellerer til din kreative side og hva som finnes i kjøleskapet. Godt blir det nesten uansett. Oppskriften er kjempeenkel.
I denne retten kommer lammekjøttet virkelig til sin rett. Sammen med masse annet godt i woken blir det et måltid du sent vil glemme.
Chow mein er en kinesisk-amerikansk rett der en kombinasjon av skalldyr, kylling og grønnsaker tilberedes for seg og deretter blandes med wokstekte nudler.
Det er en grunn til at dette er en av de mest populære rettene på kinesiske restauranter.