Bankebiff eller bankekjøtt

Bankebiff eller bankekjøtt

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i skiver à 1,5-2 cm som bankes godt med en biffbanker. Bland mel med salt og pepper. Vend kjøttskivene i melet. Rist av overflødig mel.

Smelt margarin i en stekepanne og brun kjøttskivene lett på begge sider. Legg dem i en gryte eller dyp panne. Brun løken i samme fettet som kjøttet. Legg oppå kjøttet.

Hell på vann i steikepanna og kok ut kraften. Hell dette over kjøtt og løk. Legg oppi laurbærblad og pepperkorn. Kok opp mens du rører lett og legg på lokk. La trekke ved svak varme i minst 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dette er en forenklet utgave av bankekjøtt som trolig har oppstått på 70-tallet da alt skulle gjøres så lettvint. Du kan selvsagt lage retten på klassisk måte. Da steker du kjøttet uten å dyppe det i mel men bare drysser det med salt og pepper. Ikke glem å koke ut pannen med litt vann og ta vare på disse dyrebare dråpene. Så lager du en brun saus.

Brun saus:
Smelt smør eller margarin i en steikepanne. Rør inn melet til en passe tykk masse. Brun blandingen ved ganske sterk varme men det må ikke bli brent. Derfor må du røre jevnt og trutt.

Når den har fått en dyp bruntone, begynner du å spe med den kokende væsken mens du rører iherdig. Tilsett løk, laurbær og pepperkorn og la koke fem minutter før du heller sausen over kjøttet som du har lagt i en gryte.

Legg på lokk og la småkoke i minst 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Kok poteter med skallet på. Avkjøl litt og skrell dem (hvis det er nypoteter, er det ikke nødvendig). Like før servering smelter du 1 ss smør i en panne og vender potetene i smøret. Ha i en bolle og dryss finhakket kruspersille og litt havsalt over.

Server bankekjøttet med potetene og grønne erter (selskapserter) eller kokt rosenkål som varmes opp med en liten klatt smør og et drypp av sitron og selvsagt tyttebær!

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her