Kalde tedrikker

Ceylon med melk

Ceylon med melk

Fremgangsmåte

KALDBRYGGING
Når du blander med melk, lag et konsentrat (sterkere te). Bruk da 5 g te per dl vann, sett i kjøleskapet over natten.

Hell te og sukkerlake i et glass fylt med isbiter. Rør rundt. Hell melk sakte på den øverste isbiten for å få et fint fargespill i glasset.

PRØV OGSÅ:
Denne oppskriften er god til kraftige sorte teer, som f. eks Earl Grey, Ren Kina te og Fersken-te. Du kan også lage chai latte på denne måten. Erstatt Ceylonteen med Chai. Du kan også bruke Rooibos Chai Massai for en koffeinfri variant.

 

 

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

Peppermynte-te

Peppermynte-te

Fremgangsmåte

KALDBRYGGING
Peppermynte-te er veldig voluminøs, bruk derfor 2 gram per dl vann.

Lag en mugge og sett i kjøleskapet over natten.

Bland alt utenom tonic water i en shaker med isbiter. Rist kraftig i 15 sekunder for å få ingefær og mynthe til å avgi masse frisk smak, og et pent skum. Toppes med tonic water og friske mynteblader.

PRØV OGSÅ:
Oppskriften passer også godt til grønn te, gjerne Gunpowder. Prøv også med andre urteteer som Camomille, ren rooibos, eller aromatiserte teer som Grønn sitronella, Myrtel ingefær eller grønn te med jasmin.

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

Green Monkey teoppskrift

Green Monkey teoppskrift

Fremgangsmåte

KALDBRYGGING
3 gram Green Monkey per dl vann.

Lag en mugge og sett i kjøleskap over natten.

Bland alt i en shaker med isbiter og rist kraftig i 15 sekunder, og hell alt over i et glass. Agurken setter mer smak enn man skulle tro så ikke bruk for mye. Jordbærene blir knust i shakeren og gir drikken en herlig rosa farge og et tykt skum.

PRØV OGSÅ:
Bruk fantasien og prøv andre frukter eller bær. Vannmelon gir også en rosa farge, fruktig og leskende smak. Prøv også med andre grønne teer. Når teen kaldbrygges utvikles mindre bitterhet og du beholder en klarere farge. Teen kan oppbevares et par dager i kjøleskap, men sil av teen etter den har brygget over natten.

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her