Kalde kaffedrikker

Granatbrus

Granatbrus

Fremgangsmåte

Kjøl ned espresso og fruktsaft over is i shakeren (granateplet kan klemmes som en sitron). Sil over i kremblåser og ha i resten av ingrediensene. Bruk to kullsyrepatroner. Server som en forfriskende brus. Den kremete teksturen og munnfølelsen vil ligne en  nytappet Guinness.

PRØV OGSÅ:
Her kan du fint bruke kaffe som er kaldbrygget på aeropress i stedet for espresso og vann.
 
 

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

Frappé

Frappé

Fremgangsmåte

Hell is, siruper og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Rist kraftig i 15 sekunder for å knuse isen og gjøre drikken luftig og kremete. Hell alt inkludert is i et høyt glass og hell fløte sakte på den øverste isbiten for å få et fint fargespill. Serveres med to tynne sugerør.

PRØV OGSÅ:
Prøv også å bruke en annen sirup. Hjemmelaget lakrissirup gir en deilig smak. Kjøp en stang med rålakris på apotek og kok den sammen med sukkerlaken til den løser seg opp (knus gjerne lakrisen litt først). Vips så har du en "Frakis".

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

Con panna al freddo

Con panna al freddo

Fremgangsmåte

Ha isbiter, sukkerlake og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Vend shakeren rundt fire ganger for å kjøle ned drikken. Sil væsken over i et glass med nye isbiter.

Topp med fløte som du har ristet (eller vispet) til en luftig, men fortsatt flytende konsistens. Hell den sakte på den øverste isbiten for å få en lagdelt drikk.

PRØV OGSÅ:
Som garnityr kan du gjerne strø litt espresso, kakaopulver eller revet muskatnøtt.  Eventuelt kan du klemme litt appelsinskall over som ekstra aroma.

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

Kaldbrygget AeroPress

Kaldbrygget AeroPress

Fremgangsmåte

Rør godt og press kaffen over i et glass med is. Ved kaldbrygging vil det være mer motstand under pressingen. Bryggemetoden vil gi veldig ulikt smaksresultat etter hvilken kaffe du velger. Her er noen forslag på kaffer som gir ulik smak:

- Yirgacheffe Konga, Etiopia - Lett, saftig og søt. Sitrusnoter og ettersmak av ferske urter.

- N’Dumberi, Kenya - Ren og smaksrik med dype noter av nype, tomat og solbær.

- Fazenda Barreiro, Brasil - Fyldig munnfølelse og hint av kanel og hasselnøtter.

KALDBRYGGING
Fordelen med å kaldbrygge er at du får mindre bitterhet, og trenger ikke sukker i drikken. Dog vil den lave temperaturen trekke ut et annet smaksbilde og vise en annen side av kaffen. En annen måte å kaldbrygge på er i presskanne over natten. Bruk filtermalt kaffe og inntil dobbel dosering. Synes du det er for kraftig kan du tilsette vann eller melk. Du kan fjerne sedimenter (grums) ved å helle brygget gjennom et vanlig kaffefilter.

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

Shakerato

Shakerato

Fremgangsmåte

Ha isbiter, sukkerlake og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Vend shakeren rundt fire ganger for å kjøle ned drikken. Sil væsken over i et glass med nye isbiter.

PRØV OGSÅ:
For en annerledes og mer vinøs opplevelse kan den serveres i et frosset vinglass uten is.

Prøv også å riste frosne bær og kaffe i en shaker. F eks. kaffe fra Rwanda og bringebær.

Lag islatte; server i et større glass fylt med is og fyll på med kald melk.

Lag ismocca; bytt ut sukkerlaken med sjokoladesaus og fyll opp med melk.

9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips

Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften

AeroPress på is

AeroPress på is

Fremgangsmåte

BRYGGING:
Bruk 18-20 gram kaffe med kverningsgrad mellom mokkakanne og filtermalt, 1,5 dl vann på 90-96 °C, rør rundt og press over i glass med is.

Her brukes mindre vann enn til et vanlig kaffebrygg for å kompensere for smelting av isbiter.  Tilsett litt sukkerlake, og smak deg frem til best balanse. Som garnityr kan du bruke en skive av en frukt som du assosierer med kaffens smak.

PRØV OGSÅ DISSE KAFFENE:
- N’Dumberi fra Kenya - en søt og fruktig kaffe.
- Yirgacheffe Konga, Etiopia - saftig og leskende som limonade, preg av lime og fersk timian.

- Los Idolos, Colombia - fyldig og smaksrik, sødme som i søte valnøtter og gule søte plommer.

- Black Coffee, Brasil - intens fruktighet og sødme med preg av solmodne røde bær.

9 avkjølende oppskrifter med kaffe og te og gode tips

Her finner du mange oppskrifter på alkoholfrie drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Solberg & Hansen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her