Dagens rett

Aspargessuppe med bacon

Til denne suppen er det perfekt å bruke import-aspargesen som er i butikkene nå

Til denne suppen er det perfekt å bruke import-aspargesen som er i butikkene nå

Asparges er et godt grunnlag for en deilig suppe. Det er også en fin måte å få brukt opp hele aspargesen, ikke bare den møreste delen.
17 Mars 2022 - 01:00

De grønne import-aspargesene fyller grønnsakshyllene. Sjekk at endestykkene ikke er inntørket for maksimal friskhet. Og nettopp disse endestykkene som gjerne havner i søpla finner sin naturlig vei inn i denne suppeoppskriften. 

Den er derfor fin å kombinere med at du har brukt mange pakker med asparges til en middag. Endestykkene som er for trå til å brukes, er imidlertid fine å bruke til suppekraftkokingen. Men du trenger også litt mer for å få fylden i suppen. 

Se alt det andre du kan lage med asparges

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Aspargessuppe med bacon

Aspargessuppe med bacon

Fremgangsmåte

Brekk av 2-3 cm av aspargesstilkene. Kok dem i hønsekraften til de er møre, omtrent 10 min. Ta dem så ut av kraften og kast dem. 

Best blir det om du lager kraften selv

Skjær de overskytende delen av aspargesene i 3 cm lange stykker og ta vare på aspargestoppene. 

Legg aspargesdelene i kraften og la den småkoke i 5 minutter. Kjør litt av kraften sammen med aspargesbitene til en fin puré i en foodprocessor. Press puréen gjennom en sikt.

I mellomtiden lar du aspargestoppene trekke i kraften i 2 minutter.  

Ha aspargespuréen oppi en gryte sammen med resten av kraften. Kok opp og tilsett kremfløten. Kok opp igjen. 

Pisk eggeplommene luftig rør dette inn i suppen. Etter dette må ikke suppen koke. 

Ha i aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server med baconterninger og litt revet muskat på toppen.

Tips:
Du kan fint bruke grønnsakskraft om du ønsker en vegetarisk suppe. Da dropper du også baconterningene.

Tips:
Du kan fint bruke denne oppskriften for hvit asparges.

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her