Dagens rett

Aspargessuppe med bacon

Asparges er et godt grunnlag for en deilig suppe. Selv om prisen i disse dager er litt stiv, anbefaler vi det like fullt. Det er nemlig lov å unne seg noe ekstra godt i helga, og med noe friskt hvitt i glasset blir det hele ganske perfekt.

Aspargessuppe med bacon

Ingredienser

2 ss
50 g
sprøstekte baconterninger

Fremgangsmåte

Rens asparges og skjær bort de små bladene langs stilken. Brekk av 2-3 cm av stilken. Skjær asparges i 3 cm lange stykker. Kok dem i hønsekraften til de er møre, omtrent 5 min. Disse skal has hele i suppen. La suppen småkoke i 15 minutter. Kjør litt av kraften sammen med asparges til en fin puré i en foodprocessor. Press puréen gjennom en sikt.

Smelt smøret i en stor kjele og rør det jevnt med hvetemelet. Rør inn aspargespuréen og spe ut med resten av kraften. Kok opp.

Pisk eggeplommene luftig med kremfløten, og rør dette inn i suppen.

Ha i aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server med baconterninger og litt revet muskat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen