Baconbiff med choronsaus og hasselbackpoteter

Fremgangsmåte
Krydre biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
Når kjøttsaften begynner å piple på overflaten, er det på tide å snu biffene.
Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
Server biffene med grønnsakene, hasselbackpoteter og choronsaus .
Tips: Hvis du ønsker å forenkle retten, kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.
Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Choronsaus

Fremgangsmåte
Kok ned finhakket løk, knust hel pepper, laurbærblad, eddik og hvitvin til halve mengden. Kjøl den ned.
Sil blandingen og visp inn eggeplommer. Visp blandingen over vanndamp til den får en kremaktig konsistens.
Smelt smøret og sett det til side et par minutter. Da vil smøret skille seg og få bunnfall. Bruk kun det klare/blanke delen av smøret. Smøret må ha samme temperatur som eggeblandingen.
Visp det klarede smøret litt etter litt i eggeblandingen. Ha i litt kaldt vann underveis, hvis blandingen begynner å skille seg.
Ha i estragonblader og dampet tomatpuré (ha tomatpuré i en varm kjele og rør godt i et minutt. Da vil den bitre smaken i tomatpuréen bli borte).
Choronsaus er en smakssatt bearnaise, en klassiker som er litt fyldigere og rundere enn den opprinnelige sausen.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig