Barbeque svinenakke med bacon

Fremgangsmåte
Dryss et tynt lag hvitløkspulver over kjøttet. Salte og pepre på begge sidene.
Gni krydderet godt inn i kjøttet.
Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell over cola. Sett kjølig i ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til.
Siste timen tilsetter du barbequesaus. Pass på at alt kjøttet er dekket.
Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt.
Tips: Hjemmelaget er alltid best, prøv denne oppskriften på BBQ-saus
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget82 POENG
-
90 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
Ananassalat med chili

Fremgangsmåte
Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje.
Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.
Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle.
Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.
Godt tilbehør til gode kjøttretter, spesielt grillet svinekjøtt.
Flere gode tilbehør til grillmaten finner du her
Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Teigens BBQ-saus

Fremgangsmåte
Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.
Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco. La sausen stå en time før bruk.
Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.
Denne BBQ-sausen er like god som den er enkel. Passer veldig godt til spareribs, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesausen inneholder en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Settes også på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig