Det er på tide å børste støv av de gamle oppskriftene og lage fristende gratenger og paier.
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Brokkoli- og pastagrateng
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
300
g
4
dl
300
g
0.5
stk
1
ts
0.5
ts
4
stk
2.5
dl
2
dl
Fremgangsmåte
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet.
Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen.
Sett formen midt i ovnen og stek ved 200 grader i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.
Server gratengen nylaget med godt brød til.
Her finner du flere paier og gratenger
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Anders Martinsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
COS Frappato 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 225,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Ca'Rugate Soave Classico San Michele 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
80 Poeng
Squealing Pig Central Otago Pinot Gris 2015
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Molino Langhe Arneis Sibilla 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 152,70 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Foradori Fuoripista Pinot Grigio 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)