Brokkolisoufflé
![Brokkolisoufflé Luftigere middag enn dette får du ikke](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2021/11/1/0408a920c085e127097116f472dd9c3b/jpg/aperitif/article_details_medium/Brokkolisuffle.jpg)
Luftigere middag enn dette får du ikke
Brokkolisoufflé
![Brokkolisuffle Brokkolisoufflé](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2021/11/1/0408a920c085e127097116f472dd9c3b/jpg/aperitif/news_recipe_large/Brokkolisuffle.jpg)
Fremgangsmåte
Lag hvit saus på følgende vis:
Smelt margarinen, rør inn melet, ha i melken og kok opp under omrøring. Ta kjelen av varmen, og ha i finhakket hvitløk samt osten i finkuttede biter. Rør til osten har smeltet. Skill eggene, og ha eggeplommene i den hvite sausen. Rør godt.
Del brokkoli i små biter, og fordel utover bunnen i en ildfast form.
Stivpisk eggehvitene (med litt salt), og vend det forsiktig inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Hell dette over brokkolien i formen, eller bruk porsjonsformer, og stek souffléen(e) nesten nederst i ovnen ved 175 grader i ca 40-60 minutter. Ikke åpne komfyrdøren under steking.
Server med brød, smør og eventuelt salat.t
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 301.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG