Brokkolisoufflé

En souffle er ikke alltid det enkleste å tilberede. Det viktigste er å ikke åpne ovnsdøra før souffléen er ferdig, for da kan den ellers så luftige retten ender opp som en kompakt kake i bunnen av forma.

I dag, søndag 16. desember, tar vi for oss kombinasjonen egg og grønnsaker. Har du lyst på en aldri så liten dessert er det bare å titte på gårsdagens forslag .Velbekomme!

Brokkolisoufflé

Fremgangsmåte

Lag hvit saus på følgende vis:
Smelt margarinen, rør inn melet, ha i melken og kok opp under omrøring. Ta kjelen av varmen, og ha i finhakket hvitløk samt osten i finkuttede biter. Rør til osten har smeltet. Skill eggene, og ha eggeplommene i den hvite sausen. Rør godt.

Del brokkoli i små biter, og fordél utover bunnen i en ildfast form. Stivpisk eggehvitene (med litt salt), og vend det forsiktig inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Hell dette over brokkolien i formen, og stek souffléen nesten nederst i ovnen ved 175 grader. Ikke åpne komfyrdøren under steking.

Server med brød, smør og eventuelt salat.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen