Dagens rett

Pasta med skalldyr Trenette ai Frutti di Mare som i Italia

By på ekte italiensk skalldyrpasta

By på ekte italiensk skalldyrpasta

Pasta som bader i en smaksmettet skalldyrsaus er selve essensen i denne retten.
Aase E. Jacobsen
04 September 2021 - 00:00

Trenette er en type flate spagettibånd som er typiske for den italienske vestkysten, rundt byen Genova. Der er pastatradisjonene sterke og hver rett har sin foretrukne pastasort.

Her kan du lese om alle typer pasta

Om du ikke får tak i den flate spagettitypen trenette, kan du bruke alle typer tynn pasta i denne oppskriften.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Trenette med skalldyr Trenette ai Frutti di Mare som i Italia

Trenette med skalldyr Trenette ai Frutti di Mare som i Italia

Fremgangsmåte

Varm 2 ss av oljen i en dyp stekepanne eller mellomstor kjele. Ha i løk, hvitløk og chili, og ladet surre over middels varme i 1-2 minutter under stadig omrøring. Rør i tomater, halvparten av persillen og pepper etter smak. Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter.

I mellomtiden skrubber du muslinger og blåskjell under kaldt, rennende vann. Kast alle som er åpne og ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.

Tips:
Om du ikke får tak i andre skjell enn blåskjell, kan du doble mengden av de siste.

Varm resten av oljen i en stor kjele. Ha i muslinger og blåskjell sammen med resten av persillen, og la det surre i oljen over sterk varme i noen sekunder mens du rører rundt. Hell på vin og sett på lokk. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.

Ta kjelen av varmen og ta opp muslingene og blåskjellene med en hullsleiv. Kast alle som ikke har åpnet seg.

Sil kokekraften opp i et litermål og sett til side. La åtte muslinger og fire blåskjell være i skjellene til garnityr, og rens resten.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du 1 ¼ dl av kokekraften i tomatsausen, gi et raskt oppkok under omrøring. Skru ned varmen, tilsett revne basilikumblader og reker sammen med skalldyrene. Bland godt og smak til.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over og bland godt. Serveres i fire skåler, drysset med urter og pyntet med muslinger og blåskjell i skall.

Her kan du lese om alle typer pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien
Dagens rett
Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fantastisk mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Vinkurs
Vinsmaking 18. Oktober Oslo

En fantastisk mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her