Cha kho to - Steinbit i leirgryte

Spennende retter fra asiatiske strøk, som eksempelvis dagens forslag på fiskerett, kan med fordel utforskes i mye større grad enn det vi gjerne gjør her til lands. Vi tar en sjanse og forsøker oss på en musserende vin til denne retten, en crémant fra Alsace i Frankrike.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Cha kho to - Steinbit i leirgryte

Fremgangsmåte

Denne retten krever karamellsaus, et enkelt "krydder" som vietnamesiske kokker har overtatt etter franskmennene og bruker i sterke retter. Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte, og oppskriften er til en person som hovedrett eller til fire som en del av et måltid.

Skyll fiskestykkene og tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss pepper på begge sider. Legg dem i en grunn bolle og hell over fiskesaus og sukker. Vend på fisken, slik at marinaden dekker, og la den trekke i ca. 10 minutter.

Varm oljen i en leirgryte som tar 5 dl. Ha i hvitløk og sjalottløk og fres i 1-2 minutter under omrøring til det begynner å bli gyllent. Skru opp til sterk varme, ta fiskestykkene opp av marinaden og ta vare på væsken. Legg fiskestykkene i den varme leirgryten eller pannen og svi dem raskt på begge sider. Tilsett karamellsaus, marinade og vårløk. Skru ned til middels varme, legg på lokk og la fisken småkoke i 8 minutter.

Se etter om fisken er ferdig. Hvis den er det, legger du den på en tallerken. Hvis ikke, kan du la den være i kokekaret mens du koker inn sausen. Skru opp til sterk varme, og la det fosskoke til sausen er redusert til halvparten. Når sausen er blitt tykk, legger du fisken tilbake til den er gjennomvarm.

Server steinbiten rett fra leirgryten, eller legg den på et fat. Server straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen