DAGENS RETT: Chicharron

Dagens rett Chicharron

(Antonio Cano Garcia)

Denne søndagsmiddagen starter du med nå: Belønningen er vanvittig mye god smak

Supersaftig svinekjøtt som får godgjøre seg i ovnen i 12 timer - og ikke nok med det. Det ligger i en marinade med masse krydder. Det er bare å sette i gang.

Chicharron er en spansk/portugisisk/søramerikansk rett av det rustikke slaget som utnytter de mindre ettertraktede stykningsdelene, som sideflesk, men også ribbe (uten bein) eller nakke. Felles for disse er at de trenger lang varmebehandling for å bli så møre at de faller fra hverandre. Og det er nettopp det som er framgangsmåten i denne oppskriften. 

Den kommer for øvrig fra restaurant Aymara i Oslo som er kjent for sine kreative vrier på peruanske og andre søramerikanske tradisjonsretter. Derfor er denne chicharron ikke nødvendigvis autentisk, men siden retten opptrer på listene over tradisjonsretter i alt fra Chile til Canada, så sier det seg selv at det ikke er én måte å lage den på. Men tusenvis. 

Se våre andre eksotiske og mer europeiske oppskrifter med svinekjøtt

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Chicharron

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

12 timer

Ingredienser

1 stk
1 stk
Marinade:
0.5 dl
0.4 dl
Pickle Daikon:
1 stk
2 cl
6 cl

Fremgangsmåte

Chicharron - svinekjøtt: 
Del svinekjøttet i sous-vide-poser og hell marinaden over kjøttet. Sousvide og kok deretter i ovn (damp) ved 84 ° C i 12 timer.

Hvis du bruker sous-vide-maskin, kok i det samme temperaturen, bare sørg for at det er noe tungt på toppen av posene, slik at kjøttet holder seg i bunnen. Etter 12 timer ta det ut i et vannbad med is. 

Tips:
Hvis du ikke har sous-vide-poser og tilhørende utstyr, kan du helle marinaden over kjøttet som er delt i porsjonsbiter. Pass på at kjøttet er dekt av marinade. Bruk en form med lokk. Sett i ovnen ved 84 grader i 12 timer. 

Marinade: 
Ha alle ingrediensene i en gryte å la det koke opp.

Gresskarpure: 
Vask gresskaret, kutt og fjern frøene, tilsett hakket sjalottløk. Stekes i ovnen med en noen dråper vegetabilsk olje ved 185 ° C i 1 time. Bland så alt i en matprosessor og legg til litt honning. Gresskarfrøene stekes i ovnen i 180 ° C i 2 min.  

Pickle Daikon:
Skrell daikonen, kutt i julienne og legg til syltet juice. Legg innholdet i en beholder. 

Tips:
Du kan legge til de krydderne du liker best - korianderfrø, fennikelfrø eller sechuanpepper.

Servering: 
Fjern svinekjøttet fra posen.  Marinade må oppvarmes i en liten kasserolle, tilsett litt honning, saften fra en lime og en appelsin, samt og 50 gr hoisin. Svinekjøttet er kuttet i firkanter på 100 gr hver og som stekes i ovnen på 220 C i 8 min. På en tallerken serveres gresskar puréen, vi legger på svinekjøtt, og vi heller på med marinade-sausen.  Kan også prydes med grillet pak choi og pickle daikon.

Se våre andre eksotiske og mer europeiske oppskrifter med svinekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Antonio Cano Garcia

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen