Dagens rett

Cannelloni med spinat, ost og kjøttdeig

Denne pastaretten er faktisk lett å lage

Denne pastaretten er faktisk lett å lage

Cannelloni er en pastarett som ikke står for ofte på menyen. Det er det ingen grunn til. Den er lettere å lage enn du tror.
Redaksjonen
13 Januar 2021 - 01:05

Pasta finnes i utallige varianter og det finnes knapt noen som ikke liker det i en eller annen form. Cannelloni er alltid populært om enn ikke så vanlig. Å fylle de store pastarørene er faktisk veldig enkelt - bare følg denne oppskriften.

Få tips om hva du kan bruke de ulike pastatypene til 

Og fyllet kan du variere i det uendelige etter hva du har lyst på eller har i kjøleskapet. Denne retten kan fint lages uten kjøtt. Da erstatter du det bare med 2 dl kokte linser, bønner eller kikerter.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Cannelloni med svinekjøttdeig

Cannelloni med svinekjøttdeig

Fremgangsmåte

Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje. Kok dem ca. 5 minutter.

Dekk et stekebrett eller skjærefjøl med plastfolie og smør olje over. Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på brettet/fjøla.

Lag fyllet:
Skjær løken i tynne båter og skyll spinaten. Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne sammen med margarin.

Ta opp kjøttdeigen og stek rødløk og hvitløk raskt. Tilsett spinat og smøreost og vend det i pannen.

Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.

Lag cannellonirullene:
Legg fyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form.

Riv over parmesan og sett formen i stekeovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Server en god salat ved siden av.

Tips:
Denne retten kan fint lages uten kjøtt. Da erstatter du det bare med 2 dl kokte linser, bønner eller kikerter.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Perfekt drink til førjulkosen
Ukens drink
Arancia e Miele Sour

Perfekt drink til førjulkosen

Søt appelsin balanseres av syrlighet og krydder. Omtrent som å drikke julekaker. Og et friskere alternativ til gløgg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren i butikken oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her