Dagens rett

Cannelloni med spinat, ost og kjøttdeig

Denne pastaretten er faktisk lett å lage

Denne pastaretten er faktisk lett å lage

Cannelloni er en pastarett som ikke står for ofte på menyen. Det er det ingen grunn til. Den er lettere å lage enn du tror.
Redaksjonen
13 Januar 2021 - 02:05

Pasta finnes i utallige varianter og det finnes knapt noen som ikke liker det i en eller annen form. Cannelloni er alltid populært om enn ikke så vanlig. Å fylle de store pastarørene er faktisk veldig enkelt - bare følg denne oppskriften.

Få tips om hva du kan bruke de ulike pastatypene til 

Og fyllet kan du variere i det uendelige etter hva du har lyst på eller har i kjøleskapet. Denne retten kan fint lages uten kjøtt. Da erstatter du det bare med 2 dl kokte linser, bønner eller kikerter.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Cannelloni med svinekjøttdeig

Cannelloni med svinekjøttdeig

Fremgangsmåte

  1. Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje. Kok dem ca. 5 minutter.
  2. Dekk et stekebrett eller skjærefjøl med plastfolie og smør olje over. Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på brettet/fjøla.
  3. Lag fyllet:
    Skjær løken i tynne båter og skyll spinaten. Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne sammen med margarin.
  4. Ta opp kjøttdeigen og stek rødløk og hvitløk raskt. Tilsett spinat og smøreost og vend det i pannen.
  5. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.
  6. Lag cannellonirullene:
    Legg fyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form.
  7. Riv over parmesan og sett formen i stekeovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Server en god salat ved siden av.

Tips:
Denne retten kan fint lages uten kjøtt. Da erstatter du det bare med 2 dl kokte linser, bønner eller kikerter. 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene
+
Tester

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene

De beste GG-rieslingene har passert tusenlappen, men noen holder igjen. Fra superparet Carolin og Oliver Spanier får du enorm kraft for drøyt 700 kroner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig
Dagens rett

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene
+
Tester

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene

De beste GG-rieslingene har passert tusenlappen, men noen holder igjen. Fra superparet Carolin og Oliver Spanier får du enorm kraft for drøyt 700 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her