DAGENS RETT: Enkel fiskegrateng

Dagens rett Enkel fiskegrateng

Den perfekte etter-ferie-middagen smaker også veldig godt

Du har kanskje spist godt i påskeferien, og leter etter en ikke for brå overgang til hverdagsmenyen. Da er denne fiskegratengen løsningen.  Den kan også lages av rester.

I denne oppskriften kan både rå og kokt fisk brukes. Også salt eller røykt - i så fall må du være forsiktig med saltingen, og kanskje vanne fisken litt ut før bruk.  Og fisk fra frysedisken er selvsagt helt topp til denne retten. 

Om du ønsker å piffe den opp, kan du bruke rester av bacon eller spekeskinke skåret i strimler som drysses på toppen. Finhakket ansjos eller kaviar kan tilsettes sausen, ja i det hele tatt det du finner i kjøleskapet som bør brukes opp, kan gjøre nytten her. 

Se våre andre oppskrifter på fiskegrateng

Skaff deg dagens rett som e-post 

Enkel fiskegrateng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 ss
3 dl
3 stk

Fremgangsmåte

Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.
 
Rens fisken for evt skinn og ben. Lag en saus av smør, hvetemel og melk ved å smalte smøret, vispe inn melet og spe med melken. Bruk ev. kokekraft (i stedet for melk, helt eller delvis dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk siden fisken avgir væske. Avkjøl sausen litt.
 
Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt, pepper og muskatblomme, evt muskatnøtt.
 
Tips:
Muskatblomme som er den indre og mildere delen av muskattnøtten, er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder.
 
Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen.
 
Stek gratengen 40-50 minutter ved 200 grader på nederste rille.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen