Fiskegrateng kan lages av rå eller kokt fisk. Rester av kokt fisk er fint å lage fiskegrateng av. All fisk kan brukes til grateng, mest vanlig er ulike typer av hvit fisk.
Rens fisken for evt skinn og ben. Lag en saus av smør, hvetemel og melk ved å smalte smøret, vispe inn melet og spe med melken. Bruk ev. kokekraft (i stedet for melk, helt eller delvis dersom du har kokt fisken. Skal du ha rå fisk i sausen, må sausen være ekstra tykk siden fisken avgir væske. Avkjøl sausen litt.
Pisk sammen eggene og rør dem ned i sausen, smak til med salt, pepper og muskatblomme, evt muskatnøtt.
Tips:
Muskatblomme som er den indre og mildere delen av muskatnøtten, er det vanligste krydder i fiskegrateng, du kan godt prøve for eksempel ulike urtekrydder.
Bland fisken ned i sausen og hell røren i smurt form og dryss litt malt brød/griljermel på toppen.
Stek gratengen 40-50 minutter ved 180 grader på nederste rille.