Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett

Finalist Beste norske kokebok 2018

Denne og mange andre lekre oppskrifter er grunnen til at Feinschmeckers kokebok er blant årets aller beste
Foto: (Lars Petter Pettersen)

Denne og mange andre lekre oppskrifter er grunnen til at Feinschmeckers kokebok er blant årets aller beste

Suksesshistorien bak restaurant Feinschmecker er fyldig dokumentert i kokeboken med samme navn, og med undertittelen et klassisk kjøkken. I dag får du en smakebit på  dette i form av Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe.
Aase E. Jacobsen
17 November 2018 - 02:00
 

Det klassiske kjøkkenet på Feinschmecker er i dag et samarbeid mellom innehaver gjennom 20 år Lars Erik Underthun og hans unge kjøkkensjef Vinay Tangen. Det inneholder flere smaksmessige og lekne overraskelser som denne kongekrabberetten med både ingefær, mango, appelsin og koriander. 

Denne type lekkerbiskener finnes det mengder av i denne kokeboken som vil fungere like mye som salongbordpryd som i bokhylla på kjøkkenet. Utsøkt på alle måter, også språklig sett, takket være Knut Stene-Johansens penn, noe som ikke er hverdagskost for en kokebok, så er dette heller ikke en hverdagslig historie. 

Dette er kokebokjuryens begrunnelse for at Feinschmecker – et klassisk kjøkken (Press forlag) er en av årets fem finalister: 

"Etter mer enn 25 år med restaurantdrift er det på tide at Oslo-restauranten Feinschmecker får sitt kulinariske portrett i form av en overdådig historie- og kokebok. Nestor Lars Erik Underthun og kjøkkensjef Vinay Tangen får presentere sine beste retter fra et klassisk kjøkken og spisested."

Lars Erik Underthun (th) har drevet Feinschmecker siden 1991, og Vinay Tangen har vært med siden 2010 og er i dag medeier.

Mens vi venter på at vinneren avsløres den 29. november kan du øve deg på denne retten. 

Her kan du lese mer om de fem finalistene i årets konkurranse Beste norske Kokebok 2018

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe

Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe

Fremgangsmåte

Rens krabben og ta ut krabbekjøttet, helst uten rifter i skinnet.

Skyll krabbekjøttet i rennende kaldt vann, tørk det i et klede eller kjøkkenpapir, og legg det i en bolle med olivenolje, ingefær, hvitløk og chili. Bland godt sammen. La krabbekjøttet ligge i marinaden i minst 1 time.

Skyll fennikelen godt. Skjær den i tynne skiver og kok den i lettsaltet vann i 5 minutter, før du har den over i kaldt vann.

Rens mangoen og kutt fruktkjøttet i små terninger.

Stek krabbekjøttet i en panne i litt solsikkeolje, 3 minutter på hver side. Vend inn mangobitene og la dem frese med i noen minutter. Ha krabbe og mango over i en bolle og vend inn 1 spiseskje grovkuttet koriander. Kok ut pannen med saften fra appelsinene. Ha også i sjyen fra krabbebollen. Kok godt opp og reduser inn til det halve, pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Fres fennikelen i en kasserolle med litt vann og olivenolje og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Skjær krabben opp i passende stykker og anrett i dype skåler med fennikel og mango. Hell over sjysausen og avslutt med 1 spiseskje koriander.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Feinschmecker som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018

Her kan du lese mer om de fem finalistene i Beste norske Kokebok 2018

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Feinschmecker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen
Ukens drink
Akevitt-punsj

En akevittpunsj er nesten selvskreven på nasjonaldagen

Med bare litt hjelp fra importert kanel og sitron blir det så helnorsk som det kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol
+
Test
15 bobleviner i basis mellom 114 og 190 kroner

Dette er de 15 beste boblene til under 200-lappen som du kan plukke med deg fra nærmeste pol

Det er fullt mulig å få tak i lekre bobler selv i budsjettklassen og selv om det er få dager igjen til den store dagen. Her er våre forslag mellom

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Ukens kake
Jordbærkake med vaniljekrem og pasjonscurd

Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig

Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
17. mai
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her