Dagens rett

Biffsandwich med sitron- og timiandressing

Fredagsbiffen blir ekstra god på denne måten

Fredagsbiffen blir ekstra god på denne måten

Du trenger bare noen blingser fra i går og mørt kjøtt, så får du en fredag utenom det vanlige. Oppskriften er dessuten veldig enkel.
Redaksjonen
05 Mars 2021 - 01:00

I dag får du gode tips til hvordan du enkelt løfter biffen opp til nye høyder på en måte som alle får til. Det skader heller ikke at tilbehøret er kjapt og lett å få til.

Flere gode oppskrifter med biff 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Biffsandwich med sitron- og timiandressing

Biffsandwich med sitron- og timiandressing

Fremgangsmåte

Ta ut kjøttet av kjøleskapet og la det få romtemperatur før du steker det.

Stek skiver av landbrød i en panne med litt olje til de får en sprø overflate, bruk eventuelt en brødrister.

Italiensk sitron- og timiandressing:
Bland sammen ricotta, finhakket timian, sitronsaft og grovmalt pepper til en tykk dressing. 
 
Biffen:
Salte og pepre biffene. Varm en tykkbunnet stekepanne og ha i olje.

Brun kjøttet over høy varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, ca. 2-3 minutter.

Snu biffen og stek videre til det pipler på den andre siden. Biffen er nå medium stekt.

Ha cherrytomatene i pannen sammen med kjøttet de siste 1-2 minuttene.

Smør dressing på landbrødet, legg på salat, og anrett med biff, stekte cherrytomater og rødløk.

Flere retter med biff finner du her

Tips: Tilsett gjerne en kvist frisk timian, et stort fedd hvitløk knust med kniven og 1 ss smør i det du snur biffene for å steke på den andre siden. Øs smør og krydderblandingen over biffene de siste minuttene for ekstra god smak.  

La gjerne biffene hvile noen minutter på skjærefjøla før du legger dem opp på smørbrødet. Da setter saftene seg i kjøttet og biffen blir ekstra saftig.

Lær alt du trenger op vite om biff her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her