Dagens rett

Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles
Foto: (swedewah)

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.
19 Juni 2021 - 00:00

Klippfisk, reker og kamskjell med følge har så mye smak at de ikke trenger noe krydder. Men ved å legge dem i marinade en time før grillingen starter, får de det lille ekstra.  

Sjømat på spyd skal bare såvidt innom grillen. Det er spesielt viktig med klippfisk, annen utvannet fisk samt skalldyr som er kokt på forhånd som reker. For mye varme gjør sjømat som dette tørr eller seig.

Dette er også å en fordel om du trenger en forrett i en større grillmeny, Mens resten av maten godgjør seg på grillen, nyter selskapet grillspydene med sjømat. Da trenger du halve mengden per grillentusiast.  

Se våre andre oppskrifter med sjømat på grillen 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Grillspyd med klippfisk

Grillspyd med klippfisk

Fremgangsmåte

Del klippfisken i litt store biter. Løk og tomater deles i båter, paprika i strimler, cherrytomater, sjampinjong og småløk kan være hele ev. deles i to.

Lag marinaden. Legg ingrediensene i marinaden og sett i kjøleskapet i 1 time før grilling. 

Tre klippfiskbiter, tomater, løk, kamskjell, sjampinjong, paprika, oliven og reker med skall på grillspydet. Pensle spydet med olje før du legger det på grillen. 

Det tar maks et par minutter på hver side rett på flammene, og så er grillspydene klare. Hold dem varme fram til servering. Det kan være lurt å dekke dem med alu-folie.

Tips:
Ferdigtredde grillspyd kan også legges i marinade 1 time før grilling. Legg dem i en avlang form slik at de dekkes best mulig av marinaden. 

Tips:
Du kan fint bruke torsk i stedet for klippfisk. Om du velger lettsaltet torsk, må den vannes ut et par timer, siden grillingen konsentrerer saltet. Du kan også bruke halvparten laks/klippfisk eller torsk.

Lyst til å bruke klippfisken til en annen rett skal du klikke her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her