DAGENS RETT: Kyllinglår i vinsaus

Dagens rett Kyllinglår i vinsaus

(Foto: Matprat/Mari Svenningsen)

Her er det sausen som gir søndagssusen

De saftige og smakfulle kyllinglårene er ekstra velegnet som søndagsmiddag. Bare prøv denne oppskriften.

La kyllingbrystet få en pause. Det er nemlig mye mer smak i lårene. De trenger noe mer tid i ovnen, men det har vi jo som regel mer av på søndager. Med vinsausen og röstien til blir dette en skikkelig velsmakende og forseggjort søndagsmiddag du kan være stolt av å ha fullført.

Her er enda flere ideer til hva du kan bruke kyllinglår til 

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

 

Kyllinglår i vinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

2 ss
2.5 dl
2 ss
tørr sherry
150 g
asparges, grønn
1 pose(r)

Fremgangsmåte

Brun kyllinglårene i olje. Sett dem til side.

Ha laurbærblad, hvitløk, vin, kraft, krydder og sitronskall i en gryte. Kok opp, legg i kyllinglårene og la det trekke på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett gulrot og la det trekke med de siste 10 minuttene.

Ta ut kyllinglårene og gulrøttene og sett til side.

Kok kraften inn til ca. halvparten. Avkjøl litt og ha i eggeplommene under omrøring.

Tilsett sitronsaft og sherry og varm opp under stadig omrøring. Når sausen har tyknet litt, legges grønnsakene, artisjokkhjertene og kyllinglårene tilbake i gryten.

Når alt er gjennomvarmt serves gryten med deilige hjemmelagde röstipoteter  eller stekte poteter. Kokt ris smaker også godt til denne retten.

Se de deilige rettene du lager av kylling her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rösti

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

6 stk
1 stk
1 stk
1 ts
0.5 stk
0.5 ts
2 ss

Fremgangsmåte

Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt.
 
Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder röstien bedre sammen.

Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.

Stek röstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre pr rösti, ca. 5 minutter på hver side.

Röstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Her er flere deilige  retter med poteter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen