Dagens rett

Salade Niçoise - salat fra Nice

Ikke rart at dette er manges favorittsalat
Foto: (Matprat/Alf Børjesson)

Ikke rart at dette er manges favorittsalat

Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor.
12 Juli 2023 - 23:00

Selv om det fortsatt skulle være vinter, byr grønnsaksdisken på nok friske grønnsaker til å oppnå vårfølelsen. Utover det er det ikke så mye annet som trengs til denne supre og mettende salaten. Bare noen egg, ansjoser og tunfisk. Og her kan du velge det butikken har å by på. Super feriemat om du er så heldig å ha det akkurart nå.

Se mange flere salatoppskrifter her 

Salade Niçoise - salat fra Nice

Salade Niçoise - salat fra Nice

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter.
  2. Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
  3. Skrell eggene og del dem i båter.
  4. Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
  5. Avkjøl bønnene i kaldt vann.
  6. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  7. Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
  8. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
  9. Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
  10. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
  11. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.

Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.

Se flere knasende sprø salater her 

Dressingen gjør susen

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Calvados er Normandies gylne juvel
+

Calvados er Normandies gylne juvel

Calvados hviler på balansen mellom fruktigheten fra råvarene og eikefatene som brukes til modningen. Vellaget calvados er en av de mest interessante og mangfoldige fruktdestillatene som finnes.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastisk godt kjøp i basis fra Rhône
+
Ukens vin

Fantastisk godt kjøp i basis fra Rhône

Den var et av de beste kjøpene da den kom inn i basisutvalget i januar, og med 2022-årgangen har den fått ytterligere et løft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Calvados er Normandies gylne juvel
+

Calvados er Normandies gylne juvel

Calvados hviler på balansen mellom fruktigheten fra råvarene og eikefatene som brukes til modningen. Vellaget calvados er en av de mest interessante og mangfoldige fruktdestillatene som finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk godt kjøp i basis fra Rhône
+
Ukens vin

Fantastisk godt kjøp i basis fra Rhône

Den var et av de beste kjøpene da den kom inn i basisutvalget i januar, og med 2022-årgangen har den fått ytterligere et løft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her