Dagens rett

Uer pakket i butare

Lær å bruke tang og tare i matlagingen
Foto: (Lisa Westgaard)

Lær å bruke tang og tare i matlagingen

Denne herlige fiskeretten bruker tare som ingrediens.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2020 - 02:00

Å utnytte de gratis ressursene i naturen er en av de sterkeste trendene for tiden på matfronten. Kokeboken Tang & Tare som kom ut i 2016 er i sin helhet viet noe av de mest undervurderte ressursene vi har i våre farvann. Nemlig tang og tare, som for mange fortsatt er en noe fremmed, men også så tilgjengelig verden av delikatesser.

I dagens utvalgte oppskrift er det brukt butare.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Sannsynligheten for at du vasser uti fjorden på tarejakt nå i desember er liten, men ulike tangprodukter finnes i spesialbutikker, sjekk med din lokale fiskebutikk eller delikatesseforretning, eller en av de mange produsentene som gjennom egne nettbutikker, REKO-ringer eller dagensmat tilbyr sine varer. 

I asiatiske butikker finner du garantert wakame som en en type sjøgress som dyrkes i Japan. Den er av en annen type enn butare (som er en bruntare), og er dessuten grønn, men kan brukes om norsk tare ikke er tilgjengelig.

Her finner du mange andre oppskrifter på uer

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Uer pakket i butare

Uer pakket i butare

Fremgangsmåte

Fisk:
Legg butaren i bløt i vann i minst 1 time og fjern deretter stilken i midten. Sett taren til side. Del uerfiletene i 4 portsjoner og gni hver filetbit inn med sitronskall, hvitløk, chilipasta, salt og pepper. Pakk hvert fiskestykke inn i et butarebld. Sett fiskepakkene til side.

Smelt smøret i en varm stekepanne og legg fiskepakkene oppi. Stek dem i ca 6 minutter på hver side. Ta fiskepakkene opp av pannen og legg dem til side. 

Ha limeskiver og hakket chili oppi stekesaften i pannen og fres i ca 30 sekunder. Anrett limeskivene på et fat og legg fiskepakkene oppå. Dynk dem med litt av den krydete stekesaften. Topp med spirer og chili.

Hummus:
Kjør alle ingrediensene i en food processor til jevn pasta. Sett den til side. Server hummusen i porsjonsboller til fisken.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Tang & Tare skrevet av Claudia Seifert og Zoe Christiansen.

Les mer om de forskjellige tang- og taretypene som finnes i våre farvann

Her finner du mange andre oppskrifter på uer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Tang & Tare

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her