Dagens rett

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Denne søndagen blir middagen ekstra krydret

Denne søndagen blir middagen ekstra krydret

Bruk gjerne det ekstra bærekraftige sauekjøttet i denne retten. La deg ikke skremme av den lange listen med ingredienser. Du vil nemlig ikke angre på innsatsen.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2020 - 01:00

Denne oppskriften kommer fra det tradisjonsrike hyderabad-kjøkkenet som knyttes til den muslimske minoriteten i Telangana på Indias sørvestkyst.

Biryani er den mest kjente retten fra dette kjøkkenet, og består alltid av basmatiris, sau eller lam og mengder med krydder. Framgangsmåten skiller seg fra biryani fra andre deler av India. Denne oppskriften er en forenkling (tro det eller ei) all den tid ekte Hyderabadi Gosht Biryani skal lages med dum-metoden som betyr at det på toppen av risen i gryta legges en lag med deig for at all fuktigheten skal forbli i kokekaret. 

Se våre oppskrifter på biryani 

Her finner du mange oppskrifter med lam

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i og mariner i 30 minutter.

Varm 4 ss av oljen, ha i alle krydderne og stek 1 minutt.

La marinaden renne av kjøttet, ha det i pannen og stek godt. Tilsett 6,5 dl varmt vann og resten av marinaden, dekk til og la det koke til kjøttet er mørt.

Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i risen. Stek til risen er blank. Tilsett 6 dl varmt vann og kok over svak varme til risen er luftig.

Varm 1 ss ghee i en liten panne, stek løken gyllen. Tilsett mandler og rosiner og stek 1 minutt. Sett til side.

Legg ris og kjøtt med saus lagvis i en stor, ildfast bolle. Det øverste laget skal være ris.

Dryss stekt løk, rosiner, mandler og koriander over. Bland safran i melk og hell over. Hell resten av gheen over, dekk til og sett retten i ovnen til den er gjennomvarm.

Serveres fra bollen med grønn salat.

Se våre oppskrifter på biryani 

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle
Dagens rett

Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle

En smaksrik vri på klassikeren piccata milanese som kan lages med kalv, svin eller kylling - eller også fisk (eller sellerirot for vegetarisk vri) om det frister mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris
+
Godbiter i pollisten

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris

Ikke bare vil den holde 10 år i kjelleren, men investeringen er også svært lav for en slik vin å være.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker
Julekaker
Oppskrifter krumkaker

Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker

De er skjøre, men svært holdbare, så selv om det er to uker igjen til jul, er det nå du skal bake denne juleklassikeren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle
Dagens rett

Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle

En smaksrik vri på klassikeren piccata milanese som kan lages med kalv, svin eller kylling - eller også fisk (eller sellerirot for vegetarisk vri) om det frister mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris
+
Godbiter i pollisten

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris

Ikke bare vil den holde 10 år i kjelleren, men investeringen er også svært lav for en slik vin å være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered denne klassikeren til helgens førjulsmiddag
Dagens rett

Forbered denne klassikeren til helgens førjulsmiddag

Denne måten å servere skinke på, er veldig vanlig i Sverige. Karamelliseringen betyr mye for totalopplevelsen. Må prøves - enten før jul eller til en av juleferiens mange måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her