Dagens rett

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Denne søndagen blir middagen ekstra krydret

Denne søndagen blir middagen ekstra krydret

Bruk gjerne det ekstra bærekraftige sauekjøttet i denne retten. La deg ikke skremme av den lange listen med ingredienser. Du vil nemlig ikke angre på innsatsen.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2020 - 01:00

Denne oppskriften kommer fra det tradisjonsrike hyderabad-kjøkkenet som knyttes til den muslimske minoriteten i Telangana på Indias sørvestkyst.

Biryani er den mest kjente retten fra dette kjøkkenet, og består alltid av basmatiris, sau eller lam og mengder med krydder. Framgangsmåten skiller seg fra biryani fra andre deler av India. Denne oppskriften er en forenkling (tro det eller ei) all den tid ekte Hyderabadi Gosht Biryani skal lages med dum-metoden som betyr at det på toppen av risen i gryta legges en lag med deig for at all fuktigheten skal forbli i kokekaret. 

Se våre oppskrifter på biryani 

Her finner du mange oppskrifter med lam

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Lam med ris Hyderabadi Gosht Biryani

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i og mariner i 30 minutter.

Varm 4 ss av oljen, ha i alle krydderne og stek 1 minutt.

La marinaden renne av kjøttet, ha det i pannen og stek godt. Tilsett 6,5 dl varmt vann og resten av marinaden, dekk til og la det koke til kjøttet er mørt.

Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i risen. Stek til risen er blank. Tilsett 6 dl varmt vann og kok over svak varme til risen er luftig.

Varm 1 ss ghee i en liten panne, stek løken gyllen. Tilsett mandler og rosiner og stek 1 minutt. Sett til side.

Legg ris og kjøtt med saus lagvis i en stor, ildfast bolle. Det øverste laget skal være ris.

Dryss stekt løk, rosiner, mandler og koriander over. Bland safran i melk og hell over. Hell resten av gheen over, dekk til og sett retten i ovnen til den er gjennomvarm.

Serveres fra bollen med grønn salat.

Se våre oppskrifter på biryani 

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her