Dagens rett

Broccoliburger

Med disse burgerne savner du ikke kjøtt
Foto: (NoirChocolate)

Med disse burgerne savner du ikke kjøtt

Disse broccoliburgerne er nemlig både saftige og smaksrike og med god tyggemotstand.
Aase E. Jacobsen
26 Mai 2021 - 00:00

Årets ferske broccoli er på plass i grønnsakshyllene, og det må feires med en rett hvor den grønne godsaken spiller hovedrollen. Og hva er vel ikke mer populært for små og store enn burgere. Disse burgerne kan serveres på vanlig måte i brød eller med brød og salat eller rett og slett med saus og poteter for en veldig tradisjonell vri. 

De er dessuten supre innslag på et hvert koldtbord eller piknikkurv siden de smaker godt både lune og kalde. 

Se alt det andre du kan lage med broccoli

Her finner du nesten 200 vegetaroppskrifter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lag en broccoliburger

Lag en broccoliburger

Fremgangsmåte

  1. Hell bønnene i en sil og skyll godt med kaldt vann. La dryppe av.
  2. Ha broccoli, bønner, sjampinjong og egg i en foodprosessor. Hell i en bolle, smak til med salt pepper og knust hvitløk og juster konsistensen med brødkrumme. Deigen skal være så fast at du kan lage boller av den. 
  3. Form boller og klapp dem flate til burgertykkelse.
  4. Varm olje i en stekepanne, middels varme, og stek i ca. 3 minutter på begge sider.
  5. Yoghurtsaus:
    Bland yoghurt med knust hvitløk, salt, pepper, sitron og persille. 

Server burgerne med yoghurtsaus eller aioli, burgerbrød eller salat.

Tips1: Hvis du koker broccolien i 2 minutter først blir den lettere å kjøre i foodprosessoren. Du kan også justere med litt vann til du får riktig konsistens.

Tips2: I stedet for sjampinjong kan du bruke 1 pk fetaost. Det gir kraftigere smak. 

Her finner du mange vegetarretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her