Kombinasjonen av tomatisert krydret kjøttsaus (lam skal det være), ostesaus og aubergine er rett og slett genial. En smak du alltid vender tilbake til og som det er vanskelig å gå lei av. Ok, hvis du spiser det hver dag, er det selvsagt en mulighet for tretthet, men det tilhører vel sjeldenhetene.
Hvis du heller vil ha en vegetarisk moussaka, kan du gå for denne
Du trenger egentlig bare en salat til, men mange liker å ha både gresk salat med fetaost og tzatziki til moussakaen - da blir det virkelig gresk fest. Nedenfor finner du oppskrift på dette tilbehøret også.
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Moussaka som i Hellas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær auberginen i ca 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
Brun kjøttdeigen i smør i varm panne. Gni den ut med en gaffel slik at den blir kornete. Tilsett finhakket løk og stek til alt er brunet.
Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke til en tykk saus. Smak til sausen med eventuelt mer salt og krydder.
Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvit ost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
Smør en ildfast form. Skyll av saltet på aubergineskivene. Legg lagvis kjøttsaus og aubergineskiver og hell ostesausen over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200 C i ca 40 minutter.
Serveres med en grønn salat og eventuelt brød.
Har du lyst på en annen Moussaka så finner du oppskriftene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif
Foto: ivanmateev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Baladin Nora 75 cl
Italia
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Rosaura 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Gaia Agiorgitiko 2016
Hellas
Volum: 0.750 Pris: 195,10 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Gaia 14-18h Agiorgitiko Rosé 2017
Hellas
Volum: 0.750 Pris: 180,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Mack Brown Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Nøisom Pale ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 69,20 Bestillingsutvalget
Gresk salat med tzatziki
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper.
Tilsett litt olivenolje eller rømme hvis ønskelig.
Sendt inn av Tine Kjøkken
Foto: Synøve Dreyer