DAGENS RETT: Moussaka som i Hellas

Dagens rett Moussaka som i Hellas

(ivanmateev)

Det blir ikke sommer uten dette på menyen

Om du har vært, skal eller bare drømmer om å reise til Hellas, så er en ekte moussaka en god inspirator. Her er oppskriften.

Kombinasjonen av tomatisert krydret kjøttsaus (lam skal det være), ostesaus og aubergine er rett og slett genial. En smak du alltid vender tilbake til og som det er vanskelig å gå lei av. Ok, hvis du spiser det hver dag, er det selvsagt en mulighet for tretthet, men det tilhører vel sjeldenhetene.  

Hvis du heller vil ha en vegetarisk moussaka, kan du gå for denne

Du trenger egentlig bare en salat til, men mange liker å ha både gresk salat med fetaost og tzatziki til moussakaen - da blir det virkelig gresk fest. Nedenfor finner du oppskrift på dette tilbehøret også.

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Moussaka som i Hellas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kjøttsaus
2 ss
2 stk
2 ts
0.5 ts
2 dl
2 ss
Ostesaus:
4 dl
2 stk

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i ca 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.

Brun kjøttdeigen i smør i varm panne. Gni den ut med en gaffel slik at den blir kornete. Tilsett finhakket løk og stek til alt er brunet.

Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke til en tykk saus. Smak til sausen med eventuelt mer salt og krydder.

Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvit ost. Avkjøl litt og rør inn eggene.

Smør en ildfast form. Skyll av saltet på aubergineskivene. Legg lagvis kjøttsaus og aubergineskiver og hell ostesausen over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200 C i ca 40 minutter.

Serveres med en grønn salat og eventuelt brød.

Har du lyst på en annen Moussaka  så finner du oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: ivanmateev

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Gresk salat med tzatziki

Fremgangsmåte

Gresk salat:
Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Legg opp på fat med biter av fetaost og oliven. Ha litt olje over.
Tzatziki:
Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 20 minutter. Hvis du bruker gresk yoghurt som er mye fetere, behøver du ikke la den stå mer enn 10 minutter.

Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper.

Tilsett litt olivenolje eller rømme hvis ønskelig.

Flere gode salater

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen