Pasta pomodoro høres kanskje fancy ut, men som de fleste italienske oppskrifter er det enkelhet kombinert med virkelig gode råvarer som er hemmeligheten.
Pasta, tomat, basilikum, parmesan og smør er alt du trenger til denne herlige retten.
Nå som sesongen endelig er her for norske tomater, er pasta pomodoro definitivt oppskriften du skal bruke dem i. Tomatsaus laget med friske tomater gir en lett og saftig saus, som ikke kan sammenliknes med de tyngre pastasausene vi er vant til laget av hermetiske tomater. Her får tomatens sødme virkelig skinne, og det i skjønn harmoni med frisk basilikum og nøttete parmesan. Smør og pastavann gir ekstra fylde til den nydelige sausen.
At noe så enkelt kan smake så himmelsk er alltid en hyggelig overraskelse. Overrask deg selv i kveld, du og.
Her finner du flere gode italienske oppskrifter
Skaff deg dagens rett på e-post
Pasta pomodoro
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok spaghettien etter pakkens anvisning, i rikelig med vann og med 3 ss salt.
Varm opp en stekepanne til middels varme, ha i olivenolje og sjalottløk. Stek sjalottløken til den er så vidt gjennomsiktig, ca 4 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og basilikum, stek videre i ca 2 minutter. Tilsett tomat, smak til med salt og pepper, og stek til tomatene har brutt sammen ca 5 minutter. Bruk en tresleiv til å knuse tomatene mot siden av stekepannen av og til.
Rett før spaghettien er ferdig kokt tilsetter du ca 0,5 dl pastavann til tomatene, og skrur opp varmen til høy. La sausen redusere til en litt tykkere konsistens. Når spaghettien er ferdig lar du vannet renne av og har den tilbake i kjelen. Tilsett smør, tomatsausen og parmesan. Rør godt, og server straks med nykvernet sort pepper og ekstra basilikum.
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Foxys_forest_manufacture
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Mengoba Brezo Bierzo Mencia 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 172,50 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
A.A.Badenhorst Papegaai Cinsault 2019
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 165,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
OMA Rosato 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
20.000 Leguas Amber Wine 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Monograph Agiorgitiko
Hellas
Volum: 0.750 Pris: 155,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Fatt. di Vaira Quotidiano Bianco 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Aja Mánnu Blonde Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget