DAGENS RETT: Pizza aubergine

Dagens rett Pizza aubergine

(Jef_M)

Denne populære vegetar-pizzaen må du bare prøve

Pizzaen heter melanzane parmigiana, og er en spinn på den klassiske  retten parmigiana - om enn i form av en napolitansk  pizza.

Både parmigiana og pizza er to klassiske italienske matretter som har sitt opphav i Napoli. I denne oppskriften forener vi begge i et ekteskap som skapt i himmelen.

Tomater, mozzarella og aubergine er alle tradisjonelle ingredienser fra Sør-Italia, men  parmigiana bærer navnet til osten fra byen Parma lenger nord. Dette skyldes mest sannsynlig  at denne ingrediensen skilte seg ut som spesielt eksotisk i regionen, og ble dermed utpekt til å bære rettens navn.  

Parmesan og grillet aubergine i kombinasjon gir en vidunderlig umami-smak, og gjør seg usannsynlig godt på toppen av en luftig og sprø pizza. Disse gode smakene gir hint om et varmere klima , og er en velkommen gjest i vinterkulden. Dette er en oppskrift alle vil bli svært glad i, selv kjøtt-elskere.

Se våre andre oppskrifter på pizza

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pizza aubergine

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Auberginefyll:
Tomatsaus:
2.5 g
0.5 g
3 stk
basilikumstilker, grovhakket

Fremgangsmåte

Lag denne pizzadeigen og velg 3 porsjoner. Det skal gi 4 pizzadeigemner a 160 gram. 

Sett stekeovnen på grillinnstilling og skru opp til høyest mulig temperatur. 

Auberginefyll:
Fjern topp og bunn fra auberginen og del i 1cm tykke skiver, dryss forsiktig med salt og la stå i ca 10 minutter før saltet skylles av og hver skive tørkes med tørkepapir. 

Varm en stekepanne med 2-3 ss olivenolje på middels-høy varme. Når pannen er varm, stek så mange aubergineskiver det er plass til i pannen til de er gylne på begge sider. OBS! Auberginen suger til seg veldig mye olje, så pøs på med mer olje om det trengs. Auberginen skal ikke tørrstekes! Repeter til all auberginen er stekt, og sett til side. 

Tomatsausen:
Lag tomatsausen ved å blande alle ingrediensene i et desilitermål eller bolle med høye kanter, og kjør blandingen med stavmikser til en glatt og jevn konsistens, og sett til side.

Pizza:
Smør en 26 cm stor jernpanne med olivenolje til den er glovarm.

Ta ut pizzadeigballene som du vil ha laget kvelden før. Dryss litt mel på hendene dine og klem pizzaballen flat, begynn innerst og jobb deg utover, til den ligner en pizzabunn. Her kan du eventuelt også bruke kjevle.

Overfør pizzabunnen til den glovarme jernpannen, og når pizzaen starter å boble er den stiv nok til at du kan toppe den.

Start ved å fordele ¼ av tomatsausen utover basen. Fortsett med 75 g mozzarella, før du tilsetter ¼ av auberginen og 5 g med parmesan. Stek pizzaen i stekepannen i 3-4 minutter, før du plasserer hele stekepannen i ovnen og fullfører pizzaen under grillen. Dette vil ta ca 2-5 minutter. Pizzaen er ferdig når all osten er smeltet, og deigen er gyllen og litt «brent» i kantene.

Repeter prosessen til alle pizzaene er ferdige.

Se alle våre andre oppskrifter på pizza

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Jef_M

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen