Pizza aubergine
Foto: Jef_M

Pizza aubergine

Denne varianten kalles Pizza Melanzane Parmigiana, en klassiker fra Napoli. Og ikke minst det er en vegetar-pizza.

Fremgangsmåte

Lag denne pizzadeigen og velg 3 porsjoner. Det skal gi 4 pizzadeigemner a 160 gram. 

Sett stekeovnen på grillinnstilling og skru opp til høyest mulig temperatur. 

Auberginefyll:
Fjern topp og bunn fra auberginen og del i 1cm tykke skiver, dryss forsiktig med salt og la stå i ca 10 minutter før saltet skylles av og hver skive tørkes med tørkepapir. 

Varm en stekepanne med 2-3 ss olivenolje på middels-høy varme. Når pannen er varm, stek så mange aubergineskiver det er plass til i pannen til de er gylne på begge sider. OBS! Auberginen suger til seg veldig mye olje, så pøs på med mer olje om det trengs. Auberginen skal ikke tørrstekes! Repeter til all auberginen er stekt, og sett til side. 

Tomatsausen:
Lag tomatsausen ved å blande alle ingrediensene i et desilitermål eller bolle med høye kanter, og kjør blandingen med stavmikser til en glatt og jevn konsistens, og sett til side.

Pizza:
Smør en 26 cm stor jernpanne med olivenolje til den er glovarm.

Ta ut pizzadeigballene som du vil ha laget kvelden før. Dryss litt mel på hendene dine og klem pizzaballen flat, begynn innerst og jobb deg utover, til den ligner en pizzabunn. Her kan du eventuelt også bruke kjevle.

Overfør pizzabunnen til den glovarme jernpannen, og når pizzaen starter å boble er den stiv nok til at du kan toppe den.

Start ved å fordele ¼ av tomatsausen utover basen. Fortsett med 75 g mozzarella, før du tilsetter ¼ av auberginen og 5 g med parmesan. Stek pizzaen i stekepannen i 3-4 minutter, før du plasserer hele stekepannen i ovnen og fullfører pizzaen under grillen. Dette vil ta ca 2-5 minutter. Pizzaen er ferdig når all osten er smeltet, og deigen er gyllen og litt «brent» i kantene.

Repeter prosessen til alle pizzaene er ferdige.

Se alle våre andre oppskrifter på pizza

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers
+

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers

Vi spør om bordeaux i 2022-årgang er tidenes beste, vi snakker med Michelin-kokker om hva som er viktig i livet og legger turen om Hamar, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt
Dagens rett

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt

Med appelsingulrøtter på siden blir det reneste festmåltidet midt i uka.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her