Dagens rett

Grillet kylling med spinatpasta

Slik gjør du grillkyllingen sexy
Foto: (Bakstad)

Slik gjør du grillkyllingen sexy

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.
26 Oktober 2021 - 23:00

Kylling er manges store favoritt på middagsbordet, og det er ikke rart når du kan lage en fullverdig middag på så kort tid.

Ferdiggrillet kylling fra butikken er vel det raskeste du kan finne på. Og da kan du jo bruke tiden på å gjøre den litt mer spennende. Som i oppskriften nedenfor.

Herlige kyllingretter finner du her

Grillet kylling fra butikken med spinatpasta med hvitvin

Grillet kylling fra butikken med spinatpasta med hvitvin

Fremgangsmåte

  1. Del opp grillkyllingen i to bryst og to lår.
  2. Sett stekeovnen på 150 grader og varm kyllingen i 10 minutter. Om du velger kyllingbryst, stekes de i smør i 4-5 minutter på begge sider. Krydre med salt og pepper. Trykk med en finger for å kjenne om kjøttet er gjennomstekt. Etterstek eventuelt i ovnen ved 175 grader i noen minutter.
  3. Ha smøret i en kjele og ha i most hvitløk. La surre på svak varme til den er myk.
  4. Tilsett hvitvin/kraft-blandingen. Kok opp og la koke i 5-8 minutter.
  5. Tilsett matfløten og la koke i 5 minutter. Ha i spinaten og la småkoke i 1-2 minutter til passe tykk. Smak til med salt og pepper.
  6. Kok båndspagetti som anvist på pakken. Bland inn 1/2 dl pesto. Fordel pastaen på tallerkener. Legg kyllingen på toppen. Hell sausen over det hele. Dryss over parmesan.

Tips: Du kan selvsagt bruke spinatpasta og lage en ren fløte saus. Da serverer du grønnsakene ved siden av i form av en salat - med bladspinat.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Slik lager du enkelt pesto selv

Og mange retter med grillet kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her