Dette er tradisjonskost så det holder. Og i disse retro- og bærekraftorienterte tider, kommer lapskaus og sodd opp som noe vi bør sette på menyen.
Denne gjengen reduserer matsvinn med å lage lapskaus
For til denne retten trengs kjøtt med bein som altså ikke kan brukes som biff, og gjerne sauekjøtt om din nærmeste butikk har bestemt seg for å gjøre noe med mangelen på tilgang.
Les hva Apéritifs kokk mener om denne situasjonen
Dessuten trengs rotgrønnsaker, og de kan godt være litt skeive og skrukkete. Alt går i lapskausgryta.
Se våre andre oppskrifter på sodd
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Sodd som i Wales
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok kjøttet mørt i vann tilsmakt med med salt i ca. 45 minutter.
Skrell og skyll grønnsakene og del i biter a 5x5 cm. Ha i gryta og la det koke videre i 20 minutter.
Smak til med salt, pepper og timian. Server med flatbrød eller grovbrød og masse godt smør.
Tips: Får du tak i sauekjøtt, blir suppelapskausen aller best.
Denne gjengen reduserer matsvinn med å lage lapskaus
Se våre andre oppskrifter på sodd
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: sbossert
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Kinn Slåtteøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 97,00 Basisutvalget -
90 Poeng
Pheasant's Tears Saperavi 2016
Georgia
Volum: 0.750 Pris: 265,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ioppa Vespolina 2007
Italia
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Gurashvili?s Kisi Qvevri 2017
Georgia
Volum: 0.750 Pris: 265,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Voss Bryggeri Vossaøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 61,30 Basisutvalget