Dagens rett

Stekt vårsild og lun nypotetsalat

Nystekt sild med nypotetsalat - det er sommermat det

Nystekt sild med nypotetsalat - det er sommermat det

Den delikate smaken av vårsild kombinert med søte nypoteter i en syrlig lun dressing, er for mange den virkelige smaken av sommer.
10 August 2021 - 00:00

Mens vårsild fanges på våren, er det den litt mindre nordsjøsilda som gjelder om sommeren. Begge er like godt til steking siden den ikke er like feit som høstsild - og produserer ikke den samme intense odøren av stekt sild. Med norske nypoteter til, er sommersmaken komplett. Men husk å beholde det tynne potetskallet på. Noe annet er helligbrøde. 

Se våre andre oppskrifter med sild

Stekt vårsild og lun nypotetsalat

Stekt vårsild og lun nypotetsalat

Fremgangsmåte

  1. Legg sildefiletene på kjøkkenbenken slik at de nærmer seg romtemperatur.
  2. I mellomtiden koker du potetene med skallet på.
  3. Skyll og tørk rucculaen.
  4. Skrell og kutt løken i små terninger. Kok opp kraft og løk. Ta av varmen.
  5. Rør inn eddik, sennep, gressløk og smak til med salt og pepper. Pisk inn 0,8 dl olje.
  6. Når potetene er kokt, skrell dem og skjær i skiver.
  7. Bland inn rucculaen som du kan dele i mindre bilder. Hell over den lune dressingen og bland godt. Smak til med mer salt, pepper, eddik og olje.
  8. Bland mel, salt og pepper på en liten tallerken. Dypp filetene i dette (men knips av overflødig mel) før du steker dem i litt smør i pannen på et par minutter begge sider.

Server sildefiletene med den lune potetsalaten.

Les den fantastiske historia om silda

På jakt etter en annen oppskrift med sild så ligger det veldig mange flere her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her