Dagens rett

Suppe med pasta og kyllinglever

Har du ikke prøvd kyllinglever før? Da bør du la denne oppskriften bli din guide til en ny smaksopplevelse
Foto: (zia_shusha)

Har du ikke prøvd kyllinglever før? Da bør du la denne oppskriften bli din guide til en ny smaksopplevelse

For i denne pastasuppen fungerer kyllingleveren som en smaksforsterker, og selv den skeptiske blir overbevist.
06 Oktober 2021 - 23:00

Kyllinglever er lett å få tak i fersk form, og en aldri så liten delikatesse - som sikkert mange har til gode å ha smakt. Derfor er det en fin mulighet til å gjøre det med denne oppskriften. Selv om kyllinglever er mildere enn lever fra større dyr, er smaken likevel  markant.

I en suppe med pasta og erter bidrar kyllingleveren mer som et krydder eller smaksforsterker. Og de som fortsatt ikke liker lever etter dette, kan bare plukke bort de synlige bitene. 

Se våre andre oppskrifter med kyllinglever

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Suppe med pasta og kyllinglever

Suppe med pasta og kyllinglever

Fremgangsmåte

Klipp kyllingleveren i småbiter med en saks. Hakk urtene. Varm oljen og smøret i en stekepanne, ha i hvitløk og urter, smak til med salt og pepper og la surre over middels varme i noen minutter. Tilsett leveren, skru platen på fullt og stek under omrøring i noen minutter til leveren skifter farge og blir tørr. Hell over vinen, la det frese til vinen fordamper, ta leveren av varmen og smak til med krydder.

Hell begge boksene med kyllingsuppe i en stor kjele, og tilsett vann etter anvisningen på boksen/pakken. Ha i en ekstra boks med vann. Kok opp.

Ha i pastaen og la suppen koke opp igjen mens du rører. La det småkoke under stadig omrøring i ca 5 minutter (eller etter anvisningen på pakken). Tilsett de fryste ertene og la det småkoke i ca 1-2 minutter. 

Ha kyllinglever og vårløk i suppen, og varm opp i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm i oppvarmede skåler.

Tips:
Denne suppen kan serveres som forrett eller hovedrett. Stekt fegatini er så nydelig at selv om du vanligvis ikke liker kyllinglever, vil du oppdage at du synes det smaker deilig i denne suppen.

Se våre andre oppskrifter med kyllinglever

Alt du trenger å vite om pasta

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her