Oppskrifter

Omelette norvegienne

Den ultimate 17. mai-desserten
Foto: (bhofack2)

Den ultimate 17. mai-desserten

Desserten med det morsomme navnet som betyr norsk omelett, er som skapt for nasjonaldagen.
15 Mai 2020 - 09:10

Omelette norvègienne er faktisk navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell. At vi ikke har det i Norge, er sikkert av mindre betydning. Det som er viktigere er at kombinasjonen av den lune og seige toppingen og den kalde isen, er helt genial. Og noe som alle vil synge ja vi elsker om.

Varier gjerne med bunnen

Best av alt er at den er veldig rask å lage. Mye kan gjøres klart på forhånd, slik at du gjør siste finishen i ovnen, like før desserten skal på bordet. Og har du ikke tid til å lage sukkerbrødbunnen selv, kommer du langt med en fra butikken. Liker du ikke sukkerbrød, eller synes det er litt kjedelig, kan du selvsagt velg en annen type bunn.

En nøttebunn som denne fungerer veldig godt

Det viktigste her er iskremen og marengsen. Og den siste må du altså lage like før desserten skal i ovnen, slik at den ikke skiller seg.

TIPS 1: Har du en skibrenner for hånden, kan den godt brukes til å steke marengsoverflaten. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Du kan godt drysse ristete hakkete nøtter over marengsen før den skal i ovnen. Se flere nyttige kokketips

Omelette norvègienne Baked Alaska

Omelette norvègienne Baked Alaska

Fremgangsmåte

  1. Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.
  2. Dynk den med søt vin eller likør.
  3. Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.
  4. Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen.
  5. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene.
  6. Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.
  7. Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort).
  8. Pynt med bær. Kaken må serveres straks.

TIPS 1:Har du en skibrenner for hånden, kan den godt brukes til å steke marengsoverflaten. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Du kan godt drysse ristete hakkete nøtter over marengsen før den skal i ovnen. Se flere nyttige kokketips

En nøttebunn som denne fungerer veldig godt

Har du lyst på en annen dessert finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pannestekt skrei med tomat og løk
Dagens rett

Pannestekt skrei med tomat og løk

Om det er skrei eller torsk du velger, så blir den saftig og mettende med denne enkle tilberedningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her