Dagens rett Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Denne klassikeren klarer du

Dette er en klassisk kyllingoppskrift du bare må prøve, for har du først smakt den, er du solgt, de 40 hvitløksfeddene til tross.

En hel stor kylling er noe alle setter pris på til middag. Og i hvert fall når den har så mye smak som her.

Er du redd for all hvitløken, trenger du ikke å frykte, for den karamelliseres og blir herlig søt og kremete når den bakes og gir en fantastisk smak til retten. Og husk at hvitløksånde bare er et tegn på at du setter pris på god mat.

Lekre kyllingretter finner du her

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Fremgangsmåte

Ta ut kyllingen og skyll den i kaldt vann. Tørk kyllingen godt med papir og krydre den innvendig og utvendig med salt, pepper, litt tørket timian og eventuelt estragon.

Vask sitronene godt og del dem opp i båter. Fyll kyllingen med ½ sitron i båter, laubærblad, hakket frisk timian og 15 - 20 hvitløksfedd som du knuser lett med flatsiden av en kniv.

Brun kyllingen på alle sider over middels høy varme i litt smør i en panne.

Ha litt smør i bunnen av en ildfast form/ jerngryte/ leirgryte eller liknende, og ha i resten av hvitløksfeddene og sitronene, grovkuttet løk og persillen som du river grovt.

Legg den brunede kyllingen på toppen og ha litt smør i klatter over. Sett inn i forvarmet stekeovn ved 175 grader i ca 1½ time.

Når kyllingen er ferdig (det kommer klar væske ut når du stikker en kniv inn i låret på kyllingen), tar du den ut og lar den hvile i minst 20 minutter før du deler den opp.

Sil fra sausen i pannen og pisk gjerne inn litt kaldt smør.

Server kyllingen med sausen, de karamelliserte hvitløksfeddene, ovnsstekte grønnsaker, ris, ristet brød eller couscous ved siden av.

Tips: Selv om du bruker mye hvitløk i denne retten karamelliseres disse ved steking og du får en herlig smak uten den sterke hvitløksaromaen mange ikke liker.

Dersom du bruker en leirgryte er det viktig at du setter den i vann i minst en ½ time før du bruker den.

Flere lekre kyllingretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Couscous

Fremgangsmåte

Vask limen godt og riv skallet fint, gjem det til å blande inn i couscousen rett før servering
 
Kok limesaft, sukker og vann til sukkeret er oppløst. La det avkjøles.
 
Ha couscous, vann og salt i en kjele og kok opp. Legg på lokk, senk varmen og la det trekke ca. 30 minutter.
 
Ha den ferdige couscousen over i en bolle og tilsett krydderurtene, olivenolje, salt og pepper og la det bli kjølig.
 
Bland grønnsakene og limeskallet i når couscousen er avkjølt og smak til med salt og pepper.
 
Server med limesirup og gjerne stekte scampi, kamskjell eller til kylling.
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen