Dagens rett

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Denne klassikeren klarer du

Denne klassikeren klarer du

Dette er en klassisk kyllingoppskrift du bare må prøve, for har du først smakt den, er du solgt, de 40 hvitløksfeddene til tross.
07 September 2019 - 01:00

En hel stor kylling er noe alle setter pris på til middag. Og i hvert fall når den har så mye smak som her.

Er du redd for all hvitløken, trenger du ikke å frykte, for den karamelliseres og blir herlig søt og kremete når den bakes og gir en fantastisk smak til retten. Og husk at hvitløksånde bare er et tegn på at du setter pris på god mat.

Lekre kyllingretter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Fremgangsmåte

  1. Ta ut kyllingen og skyll den i kaldt vann. Tørk kyllingen godt med papir og krydre den innvendig og utvendig med salt, pepper, litt tørket timian og eventuelt estragon.
  2. Vask sitronene godt og del dem opp i båter. Fyll kyllingen med ½ sitron i båter, laubærblad, hakket frisk timian og 15 - 20 hvitløksfedd som du knuser lett med flatsiden av en kniv.
  3. Brun kyllingen på alle sider over middels høy varme i litt smør i en panne.
  4. Ha litt smør i bunnen av en ildfast form/ jerngryte/ leirgryte eller liknende, og ha i resten av hvitløksfeddene og sitronene, grovkuttet løk og persillen som du river grovt.
  5. Legg den brunede kyllingen på toppen og ha litt smør i klatter over. Sett inn i forvarmet stekeovn ved 175 grader i ca 1½ time.
  6. Når kyllingen er ferdig (det kommer klar væske ut når du stikker en kniv inn i låret på kyllingen), tar du den ut og lar den hvile i minst 20 minutter før du deler den opp.
  7. Sil fra sausen i pannen og pisk gjerne inn litt kaldt smør.
  8. Server kyllingen med sausen, de karamelliserte hvitløksfeddene, ovnsstekte grønnsaker, ris, ristet brød eller couscous ved siden av.

Tips: Selv om du bruker mye hvitløk i denne retten karamelliseres disse ved steking og du får en herlig smak uten den sterke hvitløksaromaen mange ikke liker.

Dersom du bruker en leirgryte er det viktig at du setter den i vann i minst en ½ time før du bruker den.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du couscous

Slik lager du couscous

Fremgangsmåte

  1. Vask limen godt og riv skallet fint, gjem det til å blande inn i couscousen rett før servering
  2. Kok limesaft, sukker og vann til sukkeret er oppløst. La det avkjøles.
  3. Ha couscous, vann og salt i en kjele og kok opp. Legg på lokk, senk varmen og la det trekke ca. 30 minutter.
  4. Ha den ferdige couscousen over i en bolle og tilsett krydderurtene, olivenolje, salt og pepper og la det bli kjølig.
  5. Bland grønnsakene og limeskallet i når couscousen er avkjølt og smak til med salt og pepper.
Server med limesirup og gjerne stekte scampi, kamskjell eller til kylling.
 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her