Dagens rett

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Denne klassikeren klarer du

Denne klassikeren klarer du

Dette er en klassisk kyllingoppskrift du bare må prøve, for har du først smakt den, er du solgt, de 40 hvitløksfeddene til tross.
07 September 2019 - 01:00

En hel stor kylling er noe alle setter pris på til middag. Og i hvert fall når den har så mye smak som her.

Er du redd for all hvitløken, trenger du ikke å frykte, for den karamelliseres og blir herlig søt og kremete når den bakes og gir en fantastisk smak til retten. Og husk at hvitløksånde bare er et tegn på at du setter pris på god mat.

Lekre kyllingretter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Helstekt kylling med 40 hvitløksfedd og sitron

Fremgangsmåte

  1. Ta ut kyllingen og skyll den i kaldt vann. Tørk kyllingen godt med papir og krydre den innvendig og utvendig med salt, pepper, litt tørket timian og eventuelt estragon.
  2. Vask sitronene godt og del dem opp i båter. Fyll kyllingen med ½ sitron i båter, laubærblad, hakket frisk timian og 15 - 20 hvitløksfedd som du knuser lett med flatsiden av en kniv.
  3. Brun kyllingen på alle sider over middels høy varme i litt smør i en panne.
  4. Ha litt smør i bunnen av en ildfast form/ jerngryte/ leirgryte eller liknende, og ha i resten av hvitløksfeddene og sitronene, grovkuttet løk og persillen som du river grovt.
  5. Legg den brunede kyllingen på toppen og ha litt smør i klatter over. Sett inn i forvarmet stekeovn ved 175 grader i ca 1½ time.
  6. Når kyllingen er ferdig (det kommer klar væske ut når du stikker en kniv inn i låret på kyllingen), tar du den ut og lar den hvile i minst 20 minutter før du deler den opp.
  7. Sil fra sausen i pannen og pisk gjerne inn litt kaldt smør.
  8. Server kyllingen med sausen, de karamelliserte hvitløksfeddene, ovnsstekte grønnsaker, ris, ristet brød eller couscous ved siden av.

Tips: Selv om du bruker mye hvitløk i denne retten karamelliseres disse ved steking og du får en herlig smak uten den sterke hvitløksaromaen mange ikke liker.

Dersom du bruker en leirgryte er det viktig at du setter den i vann i minst en ½ time før du bruker den.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du couscous

Slik lager du couscous

Fremgangsmåte

  1. Vask limen godt og riv skallet fint, gjem det til å blande inn i couscousen rett før servering
  2. Kok limesaft, sukker og vann til sukkeret er oppløst. La det avkjøles.
  3. Ha couscous, vann og salt i en kjele og kok opp. Legg på lokk, senk varmen og la det trekke ca. 30 minutter.
  4. Ha den ferdige couscousen over i en bolle og tilsett krydderurtene, olivenolje, salt og pepper og la det bli kjølig.
  5. Bland grønnsakene og limeskallet i når couscousen er avkjølt og smak til med salt og pepper.
Server med limesirup og gjerne stekte scampi, kamskjell eller til kylling.
 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her