Guide
                                                                            Oppskrifter på fårikål
                Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)
                                                Kjøttmølja fra Troms
                Fremgangsmåte
- Del kjøttet i passe store stykker ca. 3x4 cm.
 - Del grønnsakene i passe store biter ca. 2x2 cm.
 - Ha kjøtt og grønnsaker i en kjele. Hell på vann til det dekker og kok til kjøttet er passe mørt. Smak til med salt og pepper.
 - Serveres i store dype tallerkener med hjemmelaget flatbrød ved siden av. Flatbrødet bløtes i møljekraften.
 
Mat av sau og lam har lange tradisjoner i Troms. Fersk som salt ble den brukt når man ikke hadde frysemuligheter. Både innenlands og ved havet ble lam en del av matauken.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 
Forsiden akkurat nå