Festbiff med Hasselbackpoteter

Dagens rett kan selvsagt nytes uansett anledning. Finn frem grillen, fyr den opp og trekk opp den rimelige italienske rødvinen mens du venter på at grillen blir klar.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Festbiff med Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 stk

Fremgangsmåte

Skjær indrefileten opp i ca 4 cm tykke skiver. Beregn to små biffer per person.

Finhakk chili, sjalottløk og paprika og rull biffene i blandingen. Surr en baconstrimle rundt hver biff, og fest denne med en tannpirker.

Pensle biffen med olje på hver side, krydre med salt og pepper.

Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca 8 min.

Server med grønn salat og nypoteter eller brød. For de virkelig festlige anledninger er hasselbackpoteter perfekt følge til denne retten.

Mange flere retter med kjøtt på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.

Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.

Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.

Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.

Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.

Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du vært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen