Dagens rett
Festmeny til kalvens pris

Festmeny til kalvens pris

Med kalv til både forrett og hovedrett blir det en smakfull søndag som avsluttes med en herlig dessert.
Redaksjonen
20 Januar 2012 - 02:00

Det finnes knapt noe som er bedre enn kalvekjøtt, og selv om denne søndagens retter er enkle å lage er de både elegante og smakfulle.

Selvfølgelig skulle vi hatt en kalvedans til dessert, men det er ikke lett å få tak i råmelk, så vi trår til med en deilig panna cotta i stedet.

Se flere deilige retter av kalv her

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Portvinsgravet kalvefilet

Portvinsgravet kalvefilet

Fremgangsmåte

  1. Bland salt, sukker og portvin, hell dette i en plastpose, og legg fileten i blandingen.
  2. La det modnes i to døgn ved kjøleskapstemperatur. Snu fileten 2-3 ganger i døgnet.
  3. Ta den ut av posen, tørk den, og skjær den opp i tynne skiver. Server gjerne med rømme, litt salat og en toast.
Kalv og portvin kan ikke slå feil. En super rett til hyggelig lag.
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalvestek i gryte

Kalvestek i gryte

Fremgangsmåte

  1. Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
  2. Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
  3. Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
  4. Saus:
    Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning.
  5. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.

Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du panna cotta

Slik lager du panna cotta

Fremgangsmåte

  1. Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
  2. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
  3. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
  4. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
  5. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  6. Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. 

Tips: Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte". Den kan lages 1-2 dager før servering.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her