Dagens rett
Fiskeboller får ny betydning med smaksintense marokkanske kefta/kofta
Foto: (Bartosz Luczak)

Fiskeboller får ny betydning med smaksintense marokkanske kefta/kofta

Godt krydrete, men ikke sterke, det er fasiten for disse lettlagde marokkanske fiskebollene.
Aase E. Jacobsen
30 Januar 2024 - 00:00

Om du ikke rekker å sylte sitronen, så får du en alternativ løsning. Uansett hva du gjør, så er sitron nødvendig i en rett som denne. Spesielt om du kjører løpet helt ut og bruker sildefilet. Bli overrasket over hvor godt det smaker.

Marokkanske fiskeboller med paprika, oliven, tomater og syltet sitron

Marokkanske fiskeboller med paprika, oliven, tomater og syltet sitron

Fremgangsmåte

  1. Om du har foodprocessor, tilsetter du fiskefilet, urter, hvitløk, egg og krydder.
  2. Kjør til ganske fin, men ikke helt fin masse.
  3. Om du ikke har, han du hakke ingrediensene (fiskefilet, urter, hvitløk) så fint som mulig og blande med krydderne og egg til seig masse. La stå i 15 minutter.
  4. Form små boller ved hjelp av en skje.
  5. Varm olje i en panne og stek fiskebollene gylne på alle sider. Hold varme.
  6. Stek paprika og tomatskiver i samme panne. Drypp over sitronsaft.
  7. Kok ut pannen og hell over retten ved servering.
  8. Legg fiskeboller, oliven, paprika og tomat på tallerkener og topp med syltet sitron.
  9. Avslutt med finhakkete friske urter.

Tips: Hvis du ikke har syltet sitron, kan du steke sitronskiver sammen med paprika og tomatskivene.

Flere deilige retter med fiskeboller 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Syltet sitron

Syltet sitron

Fremgangsmåte

  1. Skjær vasket sitron i så tynne skiver som mulig.
  2. Ha sitronsaft i en kjele og legg sitronskivene oppi.
  3. Kok opp og la dampe i 2 minutter.
  4. Overfør sitronskivene til en bolle med lokk.
  5. Ta vare på den varme væsken i kjelen og rør ut honningen i den.
  6. Tilsett de andre ingrediensene og rør inn i sitronskivene slik at alt dekkes.
  7. Avkjøl i romtemperatur og la stå med lokk i kjøleskapet i minst ett døgn.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne eplekaken smaker himmelsk
Ukens kake

Denne eplekaken smaker himmelsk

Selv om du har din favorittoppskrift allerede, må du rett og slett prøve denne eplekaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne
Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne

Veien til så vel mannens som kvinnens hjerte går via magen. Skal du lykkes i å kapre eller beholde en kjæreste, enten det er han eller hun, er et godt måltid en god investering.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder
+

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder

Alessandro Masnaghetti er berømt over hele vinverdenen for sine vinkart og sitt uhyre detaljerte arbeid for å kartlegge italienske vinområder. Sist ut er Chianti Classico.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne eplekaken smaker himmelsk
Ukens kake

Denne eplekaken smaker himmelsk

Selv om du har din favorittoppskrift allerede, må du rett og slett prøve denne eplekaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne
Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne

Veien til så vel mannens som kvinnens hjerte går via magen. Skal du lykkes i å kapre eller beholde en kjæreste, enten det er han eller hun, er et godt måltid en god investering.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svinekoteletter i gryte med kålrot og annet godt er en vri som fortjener å oppleves
Dagens rett

Svinekoteletter i gryte med kålrot og annet godt er en vri som fortjener å oppleves

Saftige koteletter står på menyen midtveis i uken. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av polets utsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her