Fiskesuppe med torsk og rouille

FremgangsmÄte
Ha fiskekraft, vin og flĂžte i en kjele og varm det opp mot kokepunktet. I mellomtiden vaskes tomater og stilkfestet fjernes. Tomatene grovhakkes, chili og hvitlĂžk finhakkes, anisen knuses lett og det hele has i kjelen med fiskekraft osv.
Kok opp, og la suppen trekke/smÄkoke mens du rÞrer av og til. NÄr du sitter igjen med 1 liter vÊske kjÞres det hele med en stavmixer, eller i foodprocessor. Sil av gjennom en finmasket sil.
Ved servering:
Sett over posjeringsvann til fisken. NÄr vannet nesten koker legges fisken i. La den trekke ca 4-7 minutter, alt avhengig av tykkelsen pÄ stykkene. Kok opp suppen, ha i fennikel og la den trekke i 3-5 minutter, igjen avhengig av tykkelse.
Smak til suppen med salt, pepper og rouille.
Serveres med godt lyst brĂžd, gjerne med smĂžr og evt. rester av rouille.
Rouille:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Del paprikaen i 4 bÄter, skjÊr bort stilk og frÞbÊrere. Legg bÄtene pÄ stekebrett med skinnsiden opp, bruk gjerne.
Bak paprikaen i 20 minutter til den er godt brun, ikke bli redd om den fÄr noen svarte omrÄder. NÄr paprikaen er ferdig kjÞles den ned i en ren plastpose (frysepose). Paprikaen vil da fortsette Ä dampe ferdig, og skinnet vil bli lettere Ä fjerne. NÄr paprikaen er kald nok til Ä behandles med fingrene, fjerner du skinnet.
Ha paprika, hvitlÞk og chili i en liten foodprosessor (du kan ogsÄ bruke stavmixer) og kjÞr det sammen til en grov masse, spe sÄ pÄ med olivenoljen.
NÄr massen er jevn og fin tilsettes de finhakkede urtene. Massen bÞr ikke kjÞres sammen etter at urtene er tilsatt fordi pureen kan bli brun, og at bitterstoffer i urtene kan gjÞre massen, ja, bitter.
Se mange flere lekre fiskesupper her
Her finner du oppskrifter pÄ kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper Ä ta med pÄ tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG