Dagens rett

Grillet fisketaco av kveite med salsasalat

Med  grillet kveite i tacoen får du både i pose og sekk

Med grillet kveite i tacoen får du både i pose og sekk

Grillet taco med kveite er sabla godt. Og perfekt på en sommerlig fredagskveld. Her er dagens middagsoppskrift.
21 Juli 2022 - 23:05

Nyt finværet og lag en skikkelig lekker vri på fredagstacoen i dag.

Vi snakker om kveite, en av de edleste fiskesortene vi har her til lands - eller skal vi si vanns. Nå er kveite riktignok en rød/gul-listet sort, men mye av det du finner i fiskedisken er oppdrett som er gullistet. På samme måten som med laks, er det noe du bør spise med moderasjon. Det er fredag bare en dag i uka, og kveite er derfor et godt alternativ, både til tacoen og til grillmaten.

Hvis været ikke er godt nok for å grille, kan du fint lage retten i ovnen.

Prøv også annen sjømat på grillen med disse oppskriftene

Grillet fisketaco av kveite med salsasalat

Grillet fisketaco av kveite med salsasalat

Fremgangsmåte

  1. Tre fiskefiletene på fuktede trespyd.
  2. Gni fisken med rapsolje og dryss den med tacokrydder på alle sider.
  3. Bland sammen mais, paprika, vårløk, kål, chili og koriander. Rør ut honningen i limejuice og olje, og hell over grønnsakene. Bland godt.
  4. Grill fiskespydene på en varm grill. Grill noen minutter på den ene siden.
  5. Sjekk at fisken begynner å flake seg og snu den. Stek et par minutter til. Legg til side for å hvile.
  6. Pensle tortillalefsene med olje på den ene siden. Legg den på grillen med den oljede siden ned og grill raskt, 20-30 sekunder.
  7. Fyll tortillalefsen med salaten og legg et fiskespyd i hver. Dra ut grillspydet og pynt med mer koriander og avokado.

Tips: Her kan du bruke annen fast hvit fisk som holder seg sammen ved grilling slik som steinbit eller breiflabb.

Lekre retter med kveite

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her