- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær lutefisken i serveringsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en langpanne med kanter.
- Dryss med salt og la dem ligge i 30 minutter. Hell av vannet som trekkes ut.
- Ha pepper over fisken og dekk langpannen med aluminiumsfolie.
- Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 40 minutter.
- Skjær chorizo i tynne skiver og rist dem i tørr stekepanne.
- Ertepuré:
Bland erter med kremfløte og hakket mynte, og gi det et oppkok så ertene tiner.
- Mos alt sammen og sil puréen.
- Smak til med salt og pepper.
- Soyasmørsaus:
Kok opp fiskekraft, kremfløte og soyasaus, rør inn maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter.
- Rør inn kaldt smør rett før servering.
- Server lutefisken med ertepuré, soyasmørsaus og kokte poteter ved siden av.
Tips:
Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Gode lutefiskoppskrifter
Slik bruker du lutefiskrestene
Dette drikker du til lutefisk
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev