Ukens kake

Gresskarpai på amerikansk vis

Gresskarpai er et must denne uken

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai.
25 November 2021 - 12:00

Gresskar en råvare som bør brukes mye mer enn vi gjør (og ikke bare som pynt under Halloween). I hvert fall nå om høsten når tilgangen på fristende gresskar er så stor. Både de store og de mindre gresskarene (hokkaido og flaskegresskar) gjør jobben.

Om du kjøper et stort gresskar og dermed får mye innmat til overs, fortvil ikke.

Slik graver du ut et stort gresskar

Gresskarkjøtt er nemlig ypperlig å fryse ned for å hentes opp igjen når lysten på søte eller salte gresskarfristelser tar overhånd.

Se alle våre lekre oppskrifter med gresskar

Tips: I denne oppskriften kan du godt bytte ut eplesidereddiken i deigen med appelsinjuice og erstatte fløten med yoghurt (10 prosent fett) i fyllet. Se flere nyttige kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Gresskarpai på amerikansk vis

Gresskarpai på amerikansk vis

Fremgangsmåte

  1. Deig:
  2. Bland alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet en times tid. Smør en paiform på ca. 26 cm i diameter.
  3. Kjevle ut deigen mellom plastfolie. Legg leiven over paiformen og trykk den til. Skjær til kanten slik at den blir jevn. Prikk hull med en gaffel.
  4. Fyll:
  5. Legg gresskarkjøttet sammen med 1 dl vann i en gryte og la dette småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell over i en sil og la renne godt av.
  6. Miks eller mos gresskarkjøttet. Tilsett de andre ingrediensene.
  7. Hell fyllet i paiskallet og stek midt i ovnen på 200° i ca. 1 time.

Tips: Du kan godt bytte ut eplesidereddiken i deigen med appelsinjuice og erstatte fløten med yoghurt (10 prosent fett) i fyllet.

Flere retter med gresskar

Lyst på en annen pai så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11 medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammegryte med spansk twist
Dagens rett

Lammegryte med spansk twist

Når lammekjøttet får smak av Spania, er det naturlig at også drikkefølget kommer derfra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her