DAGENS RETT: Hot grønnsakrisotto

Dagens rett Hot grønnsakrisotto

Gi uka en het og grønn start

Denne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.

Kutt opp masse grønnsaker, tilsett ris og dagens middag er så godt som ferdig. Lettere kan det knapt bli, også om du sparer inn på energiinntaket.

Andre fristende grønnsaksretter

Test ut disse vegetaroppskriftene

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Hot grønnsakrisotto

Fremgangsmåte

Fres løk og sopp i olje i en varm panne. Tilsett tomater, hønsebuljong, chilipepper og ris. Dette kokes i ca 20 minutter.

Ha i resten av grønnsakene og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper.

Serveres med et dryss av parmesan samt ferskt brød til.

Server gjerne med friske urter slik som hakket persille eller koriander samt båter av frisk lime eller sitron ved siden av.

Tips1: Dette er en enkel variant av den klassiske risottoen. For en mer kremet variant kan du bruke en rundkornet ris og røre under hel kokeprosessen mens du sper med kraften litt etter litt.

Tips2: Hvis du ønsker en vegetarisk utgave, bytter du ut hønsebuljongen/kraften med en laget av grønnsaker.

Har du lyst til å lage en annen risotto finner du mange oppskrifter her

Andre fristende grønnsaksretter

Test ut disse vegetaroppskriftene
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen