Dagens rett
Tjuvstart lammesesongen med denne wok-pannen
Foto: (rez-art)

Tjuvstart lammesesongen med denne wok-pannen

Når du woker, kan du bruke mindre kjøtt. Dermed blir det mindre belastning på matbudsjettet, for kjøtt er alltid dyrere enn grønnsaker. Spesielt nå som de siste er i norsk høysesong.
14 September 2023 - 00:00

For i denne retten er lammekjøttet mer som et krydder å regne. Det som gir metthetsfølelsen er brokkoli, gulbeter og sopp i tillegg. 

Ingefærlam i wok

Ingefærlam i wok

Fremgangsmåte

  1. Stir fry-saus: Bland sammen soyasaus, buljong eller kraft, maisennamel og krydder til sausen i et glass med lokk. Rist til melet er løst opp.
  2. Skjær kjøtt, løk og paprika i strimler, sopp i tynne skiver, brokkoli i små buketter, squash og skrelte gulbeter i biter.
  3. Varm olivenolje i en wok eller stor jernpanne.
  4. Brun kjøttet raskt. Ta det opp og hold varmt.
  5. Fres grønnsakene i noen minutter, men ikke la pannen bli for full. 
  6. Bland inn kjøttet. 
  7. Tilsett stir-fry-sausen og kok opp.
  8. Server med ris.

Se våre andre oppskrifter på wok

Lyst på en annen rett med lam så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial
Ukens kake
Sitron- og marengspai

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial

Kombinasjonen av syrlig sitronkrem og søt, sprø og seig marengs er en sikker vinner. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial
Ukens kake
Sitron- og marengspai

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial

Kombinasjonen av syrlig sitronkrem og søt, sprø og seig marengs er en sikker vinner. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her