Drikke
En juledrink for både store og små

En juledrink for både store og små

Vi ønsker alle og enhver en riktig God Jul i det vi serverer en herlig akevittdrink og et varmt alkoholfritt alternativ.
Redaksjonen
21 Desember 2012 - 13:00

Endelig er den her - høytiden alle små og store barn har ventet utålmodig på.

Julen er tiden for å legge igjen alt stress og mas på jobben og kose seg med god mat og godt drikke sammen med familie og gode venner.

Og hva er vel mer naturlig enn å ønske gjestene velkommen til den storejulefesten med en deilig akevittdrink?

Flere akevittdrinker finner du her

Julen handler også om å ikke gjøre ting så altfor vanskelig for seg selv, og du vil ikke tro at denne lekre drinken er så enkel å lage.

Her får du fruktigheten fra appelsinen sammen med akevittens fylde og limens friskhet i skjønn forening.

Se Apéritifs store akevittguide her

Denne julen skal vi jaggu også lage en egen varm velkomstdrink for de minste og de som ikke nyter alkohol.

Et veldig godt utgangspunkt er en god eplejuice, gjerne en som ikke er filtrert eller tilsatt for mye sukker slik at den har en fin syre og deilige eplearomaer. Pass bare på å lage en stor ladning, for denne kommer til å gå unna i en fart!

Se hva vi anbefaler av julens drikke i vår store julemeny

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .

Les flere ukens drinker

Vi i Apéritif ønsker deg og dine en riktig God Jul!

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

 

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din .

Fusion

Fusion

Antall porsjoner

1

Tilberedning

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kjøl ned et stort cocktailglass ved enten å ha det i fryseren litt, eller ved å fylle glasset med knust is og vann.

Tøm cocktailglasset for isvannet og gni en lime rundt kanten av glasset. Rull kanten i sukker for å "Froste" det.

Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene og rist godt sammen.

Sil drinken over i glasset og pynt med en spiral av appelsinskall på kanten.

Flere gode drinker med akevitt

Tips: Sil gjerne drinken gjennom en finmasket sil i tillegg til silen i cocktailshakeren for å få en drink helt uten isrester.

Apéritifs store akevittguide finner du her

Råvarer:
 

Sendt inn av Thorbjørn Rasmussen, Bibliotekbaren, Bristol

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Hvit gløgg som er alkoholfri

Hvit gløgg som er alkoholfri

Fremgangsmåte

Varm opp 1 dl av eplejuicen og rør ut sukkeret.

Tilsett resten av juicen samt krydderne og la trekke i 10-15 minutter ved 80 grader.

Sil av krydderne og tilsett mandler og rosiner samt evt. kumquat og tranebær.

Server den alkoholfrie gløggen i kaffekrus eller gløgglass.

Se flere gode alkoholfrie drinker her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her